Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Miminko se předávkovalo pervitinem. Z mateřského mléka drogově závislé matky

Autor: Mii - 
25. ledna 2019
21:15

Ve vazbě skončila matka (20) v americkém státě Maine poté, co se její 7měsíční dítě předávkovalo pervitinem. Policie předpokládá, že se to stalo skrze mateřské mléko. Žena je obviněna z držení drog a ohrožení života novorozence. Jaký je zdravotní stav miminka, policie neprozradila.

Na pochybný stav dítěte upozornilo medicínské centrum Nothern Light Eastern Maine loni v prosinci, když do něj žena přišla s tím, že jejímu potomkovi není dobře a ztratil vědomí. Doktoři rychle zjistili, že jeho symptomy se podobají předávkování pervitinem, a později tuto domněnku potvrdili.

„V 7 měsících života není moc způsobů, jak k tomu mohlo dojít,“ vysvětloval policejní strážník Wade Betters pro místní televizi WVII-TV. „Vyšetřování nakonec ukázalo, že dítě se s drogou dostalo do kontaktu přes mateřské mléko,“ dodal.

Matka byla nakonec zatčena až tento týden, měsíc po incidentu. Zda dítě zemřelo, utrpělo trvalou újmu nebo vyvázlo v pořádku, policie neuvedla.

Smrt kvůli lenosti matky

K podobným případům, kdy se novorozenec předávkoval drogou skrze mateřské mléko matky, v minulosti již došlo. Loni se například předávkovalo 11týdenní miminko nedaleko Philadelphie, když jej krmila drogově závislá 30letá žena.

Dítě nápor drog nepřežilo a krátce poté zemřelo. Autopsie ukázala, že mělo v systému kombinaci metamfetaminu, amfetaminu a metadonu.

Žena podle policie věděla, že by mohla svým mlékem dítěti ublížit a většinu času jej krmila umělou stravou. Jednu noc se ale probudilo ve 3 ráno a matka byla příliš líná připravit mu lahvičku s mlékem, rozhodla se ho tak nakojit. Za pár hodin bylo miminko bledé a poseté krvavými skvrnami.

Chloritan ( 25. ledna 2019 23:28 )

Ale **ču jako laik tuším, že by musela sjet tak 200g naráz aby se tohle stalo, kdoví jestli vůbec jednak tělo není blbé, a s otravou se počítá, je klidně možné, že jedovaté látky jdou mimo oblast prsu, nemusí.. nevím, ale myslím si že i kdyby sjela gram, tak pořád by to to děcko rozdýchalo, hlavně ale by to tomu děcku moc nechutnalo, ono si beztak loklo nějakého koncentrátu, chtěla si zrovna šlehnout kdoví, ale určitě né přes kozu. tam musela být jiná příčina, podle mě omyl nehoda stává se, obzvlášť když se potřebujete skrývat a musíte si to schovávat no Bůh ví kde, nebo když to vyrábí, to už potom je špatné samo o sobě aby děcko bylo v takovém prostředí.. a bývají... dokonce i u nás.

vagin-analev ( 25. ledna 2019 21:48 )

V Sovětském svazu nebo Čínské socialistické republice by se to určitě nestalo. A to nemluvím o našem vzoru jako je Severní Korea.

Zobrazit celou diskusi