Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Úmrtí Lucčina miminka při porodu má dohru: Primář dobrovolně rezignoval!

Podle maminky došlo na císařský řez příliš pozdě (ilustrační foto).
Podle maminky došlo na císařský řez příliš pozdě (ilustrační foto).  (Autor: Profimedia)
Autor: yks - 
24. dubna 2019
23:05

Nejen celé Slovensko zaujal a dojal příběh Lucie a jejího partnera Michala. Tak se těšili na své první vysněné miminko. Celé těhotenství proběhlo bez problémů. Ale při porodu přišel šok. Chlapeček se totiž udusil, když přicházel na svět. Publicita případu byla nezměrná a primář porodnice Vladimír Kvaltín na ni reagoval svou rezignací. 

Rodina zemřelého chlapečka je přesvědčená o tom, že lékaři museli udělat nějakou chybu. V emotivním statusu, který zdrcená Lucie uveřejnila na facebooku zaznívá, že průběh porodu rozhodně nebyl takový, jak si představovala.

Podle mínění zdrcených rodičů musela Fakultní nemocnice s poliklinikou ve Skalici v Trnavském kraji selhat a chtějí dát případ prošetřit Úřadu pro dohled nad zdravotní péčí. 

Emotivní příspěvek zdrcené ženy si můžete přečíst zde:

Nemocnice sama reagovala zejména na proud výčitek i zloby, který po zveřejnění statusu údajně zamířil na její pracovníky. „Vedení vyjadřuje lítost nad úmrtím během porodu a projevuje upřímnou soustrast rodičům a jejich příbuzným v jejich ztrátě. Zároveň prosíme o rozvahu a zastavení nenávistných projevů vůči zdravotnickým pracovníkům,“ stojí podle portálu Nový Čas ve vyjádření vedení nemocnice.

Jenže tlak veřejnosti podle všeho neustal. Proto se podle svých slov rozhodl rezignovat primář gynekologicko-porodnického oddělení Vladimír Kvaltín. „Byla zahájena štvavá a agresivní internetová kampaň proti mně, mé rodině a mým spolupracovníkům, vystupňovaná až k nabádání k násilí a fyzické likvidaci,“ napsal primář.

Kvaltín dále napsal, že se mu ze strany nadřízených nedostalo odpovídající podpory a  že v dané situaci necítí své profesionální ani osobní selhání. 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi