Ohledně termínu porodu se už dlouhou dobu vedou spekulace, protože vévodkyně Meghan Markleová datum sama nikdy oficiálně nepotvrdila. Při jedné ze svých královských návštěv se pouze nechala slyšet, že by miminko mělo přijít na svět někdy na přelomu dubna a května. 

Podle určitých zdrojů by v tuto chvíli měla manželka prince Harryho už týden přenášet, její velké přání rodit doma je tak podle lékařů v ohrožení. V souvislosti s možnými zdravotními komplikacemi jak pro Meghan, tak pro miminko, doporučují lékaři porod v nemocnici. Pokud podle nich do 48 hodin nedojde k vyvolání porodu, bude se muset s vidinou porodu v domácím prostředí rozloučit! S informací přišel britský deník Daily Mail. 

V případě, že ani za dva dny miminko na svět nepřijde, s největší pravděpodobností bude muset být vévodkyně převezena do nemocnice Frimley Park, která je od jejího sídla vzdálena přibližně 24 kilometrů. 

Existuje ale ještě jedna možnost, a to umělé vyvolání porodu. To se běžně nabízí maminkám, které přenáší sedm až deset dní. Pokud se ale miminku i nastávající mamince daří dobře, není potřeba porod vyvolávat třeba i dva týdny od původního termínu. 

Ke stavu vévodkyně Meghan se vyjádřil například lékař a porodník z londýnské nemocnice Whittington Clive Spence-Jones. „Nedávná studie zjistila, že ženy starší 36 let by měly zvážit možnost umělého vyvolání porodu okolo svého termínu porodu. Vyhnou se tak většímu riziku a možným komplikacím,“ prohlásil v reakci na nejsledovanější nastávající maminku na světě. 

Pokud se Meghan rozhodne pro vyvolání porodu, existuje ale jen velmi malá pravděpodobnost, že se její přání, rodit doma, splní. Bylo by to totiž v rozporu s lékařskými směrnicemi, které platí i pro soukromé lékaře. 

„Umělé vyvolání porodu je obvykle mnohem bolestivější než přirozený porod a nastávající maminky častěji sahají po uklidňujících lécích,“ zní na oficiálních stránkách britské zdravotní služby. V nejkrajnějším případě, když ani po umělém vyvolání k porodu nedojde, bude muset Meghan podstoupit císařský řez.

VIDEO: Harry poprvé o dítěti s Meghan: Nejdůležitější slovo uvízlo v hrdle! 

Video
Video se připravuje ...

Harry poprvé o dítěti s Meghan: Nejdůležitější slovo uvízlo v hrdle! Reuters

Fotogalerie
91 fotografií

Meghan porodila!