Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Letuška zachránila cizí hladové miminko: Nakojila ho! Je to hrdinka, píší ženy

10. listopadu 2018
09:44

Když slyšela miminko v nouzi, neváhala ani chvíli a nabídla jeho mamince neobvyklou pomoc nad rámec svých pracovních povinností. Čtyřiadvacetiletá filipínská letuška Patrisha Organo sama nakojila cizí vyhladovělou holčičku, když její mamince během letu došla kojenecká výživa. Lidé ji za to označili za hrdinku.

Úterní let společnosti Philippine Airlines probíhal hladce až do chvíle, než se palubou začal rozléhat zoufalý dětský pláč. „Uslyšela jsem dětský pláč, který člověka donutí udělat cokoliv, aby pomohl,“ popsala letuška, která je sama maminka devítiměsíční dcerky.

Patrisha se okamžitě rozhodla jednat a zjistit, jestli je miminko v pořádku. „Přišla jsem k matce a zeptala se, jestli je vše v pořádku. Řekla jsem, že její děťátko má asi hlad. Maminka mi se slzami v očích řekla, že už nemá umělou výživu,“ doplnila letuška. To už scéna přilákala pozornost většiny cestujících, kteří podle Patrishy vyloženě zírali.

„Píchlo mě u srdce,“ vysvětlila Patrisha, která se jako matka dokázala vcítit do situace ženy, která nedokáže pomoct svému dítěti. Dotyčná žena měla štěstí, že narazila zrovna na Patrishu, protože ta se bez rozpaků rozhodla pomoct. „Došlo mi, že je jen jedna věc, kterou můžu udělat. Nabídnout své mléko. A tak jsem také udělala.“

Patrisha matku s plačící holčičkou odvedla na oddělené místo, kde bylo soukromí a batole svým prsem krmila, dokud neusnulo. „V očích maminky byla vidět úleva, srdečně mi děkovala,“ dodala hrdinka.

Patrisha svůj dojemný příspěvek uzavřela poděkováním bohu za dar mateřského mléka. Na příspěvek na sociální síti zareagovalo mnoho dalších uživatelů, na které vyprávění zapůsobilo. „Děkuji! Dnes jsem potřebovala něco krásného,“ napsala jedna z dojatých žen. „Tohle absolutně miluju. Vždycky jsem snila, že takhle jednou nějaké matce v nouzi pomůžu. Jste hrdinka,“ sdělila další.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

animka ( 10. listopadu 2018 14:30 )

Chodila do práce, tzn,že byla několik dní mimo domov, tzn svoje dítě nekojila. Kde by vzala mléko pro cizí? Když někdo nekojí, mléko nemá. pro své ani pro cizí. Kecy v kleci a z toho udělají článek??

Marriana ( 10. listopadu 2018 12:30 )

Tvojí mámě měli cecky uříznout hned po tvém narození, abys chcípnul hlady.

majojo ( 10. listopadu 2018 11:37 )

Jak snadno se v dnešní době hází slovem hrdina! Většina lidí, kteří to dělají, patrně nestála tváří v tvář opravdovému hrdinství. To, co ta letuška udělala, je sice nadstandardní empatické a citlivé, ale upřímně, hrdinství to není.

wildcat ( 10. listopadu 2018 10:12 )

Tomu říkám služby pro pasažéry! Kojící letušky!

Zobrazit celou diskusi