Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Miminko přišlo na svět na autobusové zastávce, s porodem pomohla operátorka Patricia

Matka přivedla miminko na svět na autobusové zastávce. Při porodu pomáhala operátorka Patricia.
Matka přivedla miminko na svět na autobusové zastávce. Při porodu pomáhala operátorka Patricia.  (Autor: Profimedia.cz - ilustrace/ZZS SČK)
Autor: shp - 
10. února 2019
17:21

Na příchod svého potomka se jistě velmi těšila, ale takový porod si žena z Kolínska jistě nepředstavovala. Své děťátko totiž přivedla na svět na autobusové zastávce v Zásmukách. Pomáhala jí přitom nejenom vlastní maminka, ale také operátorka linky 155 Patricia Sedláčková.

V neděli před polednem volal na záchrannou službu muž, který vezl svou těhotnou ženu spolu s tchyní do porodnice. Události nabraly rychlý spád, a protože manželka již rodila, zastavil nastávající tatínek na zastávce autobusu v Zásmukách, uvedl Týdeník policie.

V plánu bylo počkat na příjezd záchranky z Kostelce, jenže děťátko se již dralo ven. Operátorka zůstala s volajícím na telefonu a podle zkracujících se kontrakcí ženy vyhodnotila, že se děťátko opravdu co nevidět podívá na svět.

A opravdu, během několika výdechů bylo miminko venku. Okamžitě jsme spolu s volajícími zajistili tepelný komfort novorozence,“ prohlásila Patricia. Pro zkušenou operátorku šlo přitom o již pátý úspěšný telefonicky asistovaný porod.

Tatínek byl nakonec tak rozrušený, že když se ho Patricia zeptala, jakého je miminko pohlaví, odpověděl ji, že neví, protože se nepodíval.  Děťátko však bylo v pořádku, a to pro něj bylo to nejdůležitější.

Dvě minuty po porodu přijela posádka, která mamince i miminku poskytla nezbytnou péči a transportovala je do nemocnice. Do dvou minut byla na místě sanitka, která poskytla mamince i dítěti potřebnou pomoc a převezla je do nemocnice.

Když jsem v telefonu uslyšela pláč miminka, ulevilo se mi a vezla jsem se na vlně štěstí a radosti, kterou jsme v tu chvíli cítili stejně – volající i my, operátoři,“ uzavřela šťastná Patricia. Prý si lepší dárek ke včerejším narozeninám nemohla přát.

Zobrazit celou diskusi