Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Kamilovi říkají „terminátor“: Přežil i to, když ho zavalila borovice

Autor: ital - 
12. července 2019
13:53

Neuvěřitelné štěstí měl při vší své smůle důchodce Kamil (71) ze slovenské obce Domaniža v okrese Považská Bystrica. V pátek se totiž vydal do lesa na dříví, aby pořezal suché borovice. Jedna z nich ho ovšem zasáhla do hlavy a zavalila. Mladý hasič Milan se ho po třech dnech vydal hledat. Když jej nalezl, stařík byl opuchlý a prochladlý. Mladík si už už myslel, že mu nebude pomoci. Jenomže v té chvíli se Kamil pohnul.

Kamil (71) se do lesa vypravil v pátek. Když si v sobotu jeho sousedé všimli, že u něj na dvoře nestojí auto, kterým jezdil do lesa, vydali se ho hledat. Jejich pátrání však bylo bezúspěšné. Kamil si navíc nemohl zavolat pomoc, protože byl pod stromem zaklíněný a telefon měl v autě, které stálo asi 40 metrů od něj.

Teprve až za tři dny se po něm pokusil pátrat dobrovolný hasič Milan, který věděl, kam stařík na dříví chodil. Když jej nalezl, myslel si, že je mrtvý. „Byl schoulený do klubíčka, celý fialový, opuchlý a lezly po něm mouchy,“ popsal situaci Milan. Pravděpodobně strom zavalil důchodce již v pátek. „Zasáhl ho z levé strany, dostal ránu do hlavy, do žeber a do tváře,“ doplnil hasič.

Na místo nehody přijeli policisté, záchranná služba i hasiči. Jakmile uviděli, že se muž pohybuje, převezli jej vrtulníkem do nemocnice. „Pacienta jsme přijali s poraněním páteře a hlavy. Není v kritickém stavu, ale nadále zůstává v intenzivní péči,“ sdělila mluvčí nemocnice Lenka Záteková. Kamil je mezi místními ve vsi známý svou houževnatostí. Poté, co jej našli, vymysleli mu přezdívku „terminátor“.

Zobrazit celou diskusi