Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Tatry nejsou Špilas! Brňák si spletl okno s WC, vypadl a natrhl si měchýř i střevo

Čech se vážně zranil při pádu z hotelu v Tatrách.
Čech se vážně zranil při pádu z hotelu v Tatrách.  (Autor: TV Markíza, Profimedia.cz)
Aktualizováno -
26. dubna 2019
13:02
Autor: DH, jn - 
26. dubna 2019
12:32

Snad jen zázrakem přežil děsivý pád z okna luxusního Grandhotelu Praha v Tatranské Lomnici turista z Brna (39). Muž trávil ve slovenských velehorách jarní dovolenou.

Devětatřicetiletý David z Brna vypadl z okna luxusního hotelu Grandhotel Praha v Tatranské Lomnici ve středu kolem půl druhé v noci. Podle zdrojů Blesku byl muž na pokoji sám.

Nešťastník prý letěl k zemi z výšky bezmála deseti metrů a skončil na betonu mezi stěnou hotelu a vysokou zdí. Šramot a následné mužovo sténání naštěstí zaslechla recepční hotelu, která mu přivolala pomoc. „Došlo k tomu kolem půl druhé v noci. My jsme ihned hostu, kterému se to stalo, poskytli první pomoc. Zavolali jsme záchranku, policii a hasiče,“ sdělil šéf hotelu slovenskému portálu TVnoviny.sk, který o případu informoval.

Čech skončil v popradské nemocnici, kde ho lékaři okamžitě operovali. „Utrpěl mnohačetná zranění, včetně několika zlomenin a zlomenin obratlů páteře. Má vážně poraněné vnitřní orgány, tenké střevo a močový měchýř,“ informovali lékaři.

„Měl velké štěstí, protože zatím je bez neurologického deficitu,“ prozradil lékař z nemocnice, podle kterého možná v jeho »šťastném pádu« sehrál pozitivní roli i alkohol. 

Záchranáři a lékaři se navíc od muže dozvěděli šokující informace. Turista podle svých slov v noci potřeboval na toaletu. Bohužel ale zaměnil dveře na záchod s oknem pokoje a neštěstí bylo na světě. Muže čeká ještě jedna náročná operace a dlouhá rehabilitace. „Doufám, že zranění nezanechají trvalé následky, bojím se hlavně o obratle,“ řekl v krátkém rozhovoru pro TV Markíza zraněný. Naštěstí může hýbat rukama i nohama.

Prešovská policie kvalifikovala událost jako podezření z trestného činu ublížení na zdraví. „Zadali jsme znalecké posudky, odběry krve, vyslýcháme svědky,“ řekla Blesku prešovská policejní mluvčí Jana Ligdayová. Podezření na zavinění cizí osobou podle ní policie v této fázi vyšetřování nemá.

Luxusní, 114 let starý Grandhotel Praha stojí v Tatranské Lomnici na úpatí Lomnického štítu v srdci Vysokých Tater. Pokoje mají satelitní TV, minibar, telefon, bezpečnostní schránku, vlastní koupelnu se sprchou nebo vanou a některé také balkon. Ubytování v jednolůžkovém pokoji tam začíná v přepočtu kolem 2500 korun za noc.

 

jirka324 ( 26. dubna 2019 14:21 )

Možná to vymyslel Pražák, ale ten nebyl zas až tak BLBÉÉ, aby skákal z okna.

luxardo ( 26. dubna 2019 13:22 )

cO TÍM TITULKEM CHTĚL BÁSNÍK SDĚLIT ? SROVNÁVAT Tatry a středověký hrad Špilberk je trochu pomatené. Vymyslet to mohl jen Pražák , který při vyslovení jakéhkoliv odvozeniny z názvu města na Moravě ho osvítí fantas. Pacientovi přeji hodně brzké uzdravení.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání