Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Zázrak po pádu z 80 metrů: Johanna (16) je při vědomí a komunikuje!

Autor: DH - 
27. května 2019
16:21

Je to malý zázrak. Studentka Johanna, která se ve středu odpoledne zřítila z 80metrové vyhlídky bratislavského mostu SNP, je při vědomí a komunikuje. Život jí pravděpodobně zachránilo auto, na které dopadla. Lékaři ji odpojili od přístrojů a dívka s nimi komunikuje. Čeká ji ale ještě dlouhá a náročná léčba.

Studentka gymnázia v Nových Zámcích na Slovensku měla obrovské štěstí v neštěstí. Minulý týden se totiž zřítila z vyhlídky kavárny na bratislavském mostě Slovenského národního povstání. Padala z výšky 80 metrů. Náraz do zaparkovaného automobilu však přežila a byla transportována do nemocnice.

Na Slovensku se brzy začaly rojit zvěsti o tom, že by měla být teenagerka po smrti. To se však ukázalo jako omyl! „Zdravotní stav pacientky je stabilizovaný, je při vědomí a komunikuje. Prosíme o trpělivost a respektování mimořádně náročné situace rodiny a taktéž lékařů a ostatního personálu kliniky, aby mohli nerušeně vykonávat svoji práci,“ řekla serveru GLOB.sk mluvčí nemocnice Dana Kamenická.

Podle Kamenické Johannina rodina vroucně děkovala lékařům i sestrám za záchranu života jejich dcery. Dramatickou událost kolem pádu bude nyní šetřit policie, která ve věci zahájila trestní stíhání pro přečin ublížení na zdraví. V tuto chvíli totiž není jasné, zda dívka vypadla nešťastnou náhodou, nebo úmyslně. Ve hře je rovněž varianta, že jí někdo pomohl, což se ale jeví jako nepravděpodobné.

K pádu Johanny (16) došlo ve středu a záchranka přijala oznámení o nálezu jejího nehybného těla na kapotě automobilu okolo 16:15 odpoledne.

Monikay ( 27. května 2019 17:10 )

tak to by byla asi první otázka na kterou by se jí zeptali, pokud komunikuje

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání