Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Cesta autobusem do Chorvatska skončila na odpočívadle: Řidič turistům ujel! Domů museli pěšky

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia)
Autor: ital - 
28. června 2019
17:01

Překvapivý konec měla dovolená rakouských turistů, kteří se vydali do Chorvatska s dopravní společností FlixBus. Ta si u nich ale zjevně dobré jméno neudělala. Řidič autobusu totiž cestujícím zastavil na odpočívadle ve Slovinsku, kde dostali pětiminutovou pauzu. Když skončila, tak si patrně nevšiml, že pět lidí stále ve voze chybí, a v klidu odjel bez nich. Šokovaní a rozhořčení turisté se pak museli vrátit pěšky do Rakouska.

Vídeňáci plánovali svou dovolenou v chorvatském letovisku Crikvenica a pro přepravu zvolili dopravní společnost FlixBus. Ve Slovinsku řidič autobusu zastavil na odpočívadle a dal cestujícím pět minut pauzu na cigaretu či protažení.

Po skončení pauzy však bez jakéhokoliv upozornění ujel a vůbec si nevšiml, že mu pět pasažérů chybí. Šokovaní turisté zůstali jenom zírat na to, jak jim jejich autobus před očima odjíždí pryč.

Jelikož nevěděli, co dělat, zavolali společnosti FlixBus, aby se s ní domluvili, co a jak. Chtěli pokračovat v cestě do Chorvatska. Dozvěděli se však, že to není možné. Nezbývalo jim tedy nic jiného než se pěšky vrátit do Rakouska. Tam je nabral jiný autobus a odvezl nazpátek do Vídně. Měli štěstí, že odpočívadlo, kde zůstali viset, bylo jen kousek od rakouských hranic.

Xena Warrior ( 29. června 2019 04:32 )

O flixbusu víte úplný exkrement, než začnete pomlouvat, něco si zjistěte, Pod flixbusem jezdí skoro 500 dopravců a asi 3500 řidičů. Znáte aspoň jednoho? Chtěla bych vás vidět, jak na každé zastávce počítáte lidi. Někteří cestující jsou hroznï pitomci. Řidič vyhlásï 5 minut rauchpauzu a oni jdou na procházku do města? Jestli mají čas, ať jedou pozdějším spojem. Proč zdržovat 70 lidí kvuli dvêma hňupům? Existuje jízdní řád, když jede řidič pozdě polovina cestujících fňuká. Článek o ničem, okurková sezóna v plném proudu.

jasnovidec01 ( 28. června 2019 18:01 )

To že Flixbus je děsnej a nespolehlivý dopravce není snad ani pochyb,ale že cestující došli ze Slovinska do Rakouska je blbost...Jezdím tuhle cestu každým rokem do Chorvatska a tak tu cestu moc dobře znám.Naši řidiči od Grumdupu jsou chlapy jak se patří a nejlepší ,pokaždé si projdou autobus a spočítají cestující a tak se tohle nikdy u této firmy nemůže stát...

Zobrazit celou diskusi