Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Čech, který vyhrál „boží Lambo“: Předání papežova bouráku se zaseklo!

Autor: jp, DH - 
20. května 2019
23:01

Pan Vladislav z Chrudimska měl v únoru obrovské štěstí, když vyhrál v charitativní aukci jedinečný supersport Lamborghini Huracán s podpisem papeže Františka. Ten mu ale auto ještě nepředal a zatím se k tomu nechystá. Nemá totiž na Vladimíra čas.

K předání luxusního automobilu mělo dojít už v březnu. Slavnostního ceremoniálu se měl účastnit i sám papež, ale právě jeho nezbytná přítomnost brání v rychlejším řešení. „Bylo mi řečeno, že to může trvat i několik měsíců, a že se vše odvíjí od času papeže,“ řekl Blesku pan Vladislav N. (45), který vůz vyhrál. Podle něj za to mohou i velikonoční svátky, během nichž byl Svatý otec velmi zaneprázdněný. A diář Svatého otce je plný zřejmě na mnoho příštích týdnů.

Pro šťastlivce z Chrudimska se tak znovu odsouvá vysněný moment a možnost se konečně svést v bestii, které pod kapotou cválá 579 pořádně divokých italských plnokrevníků. K jejímu zisku přitom Vladislavovi stačila koupě jediného sázkového tiketu v charitativní aukci. Stál deset dolarů a vynesl mu automobil za v přepočtu asi 6 milionů korun.

Pan Vladislav ale, i přes stálé průtahy předávání, zůstává v klidu. „Neřeším to. Věci jsou, jak mají být,“ řekl smířeně Blesku. A proč byt také Čech neměl být klidný. Už tak vysoká cena jeho unikátního budoucího bouráku Lamborghini Huracán bude okamžitě strmě stoupat vzhledem k tomu, že se jedná o jediný existující exemplář. Sběratelé mu tak za Lamborghini můžou rázem nabízet i dvojnásobné částky.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

europa ( 21. května 2019 06:46 )

PPP150W, sponzoring je dobrovolný? Jak je tedy možné, že kněží berou plat od státu? Přispíváme na to my všichni, platí se to z našich daní. Většina občanů jsou ateisté, takže dotují církev nedobrovolně. Proberte se, vy chytrej.

PPP150W ( 21. května 2019 05:46 )

Zasekla jste se ve středověku. Církev má sice stále nataženou ruku, ale sponzoring je dobrovolný. Třeba jistá část populace má rovněž natažené ruce a sponzoring je povinný pro nás pro všechny.

nemocna ( 21. května 2019 03:47 )

To je svinstvo, církev chce vše hned a bez zdanění i navrátit pozemky které ani jejich nikdy nebyly a jak mají něco dát i z vyhlášené vlastní soutěže tak to oddalují, papéž si má udělat čas na předání daru výherci, ale spíš se jim nechce když ví že to vyhrál nevěřící člověk, to je nenapadlo že losy nebudou kupovat jen věřící? církev by mohla takových soutěží dělat více a pomohlo by to třeba těm co živoří, zlata a peněz mají až až a ještě vybírají v kostelích i od starých lidí z jejich důchodu nějakou korunu že se nestydí! přitom v Římě mají vše ze zlata i kliky od dveří a kohoutky u umyvadel, měli by chudým dávat né brát

Zobrazit celou diskusi