Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Mám »lambo« od papeže! Nevěřící Vladislav z Chrudimska vyhrál v boží loterii superauto

Autor: Jitka Pecharová - 
13. března 2019
14:40

Milionovou výhru mu seslalo nebe! Vladislavu N. (45) z Chrudimska k ní stačila desetidolarová (229 Kč) investice do sázkového tiketu. Ve světové charitativní loterii s ním vyhrál lamborghini posvěcené a podepsané božím náměstkem – papežem.

K loterii o luxusní sporťák přivedla otce rodiny pracujícího v Praze náhoda. Surfoval po internetu, když narazil na fotografii, na které papež světí lamborghini. Byla tu i informace o pořádání loterie. „Řekl jsem si, že to zkusím. Poslal jsem peníze a hned to vymazal z hlavy. Bral jsem to tak, že aspoň přispěju na dobrou věc,“ vzpomínal pro Blesk Vladislav N.

Vítězství nevěřil

„Když mi oznámili, že jsem vyhrál, nevěřil jsem. Říkal jsem si, že bude asi ještě nějaké další kolo, a nechal to plavat,“ vypráví. Začal tomu věřit, když mu z organizace pořádající loterii začaly na mail přicházet dokumenty k podepsání. Manželce vítězství sdělil tak, že se jí zeptal, zda s ním pojede na výlet do Vatikánu, aniž by se zmínil o autě. Nyní čeká na informaci o termínu slavnostního ceremoniálu s předáním vozu. „Mělo by to být do konce března,“ předpokládá Vladislav N., který přiznává, že není věřící.

Radost i starost

„Mám z výhry radost, ale nijak z toho nešílím. Spíše přemítám o tom, jaké s tím budou starosti. Neumím si představit, jak to bude s transportem, jeho přihlášením nebo kde s ním vůbec budu parkovat,“ přiznává. „Určitě se s tím »lambem« budu chtít svézt, ale netoužím jezdit s ním někde jako o závod,“ říká Vladislav N. „Ale dokud ho nemám, tak se na něj raději neupínám a neřeším to,“ dodává vítěz loterie.

Kupci se ozývají

Není vyloučeno, že lamborghini změní majitele. Už teď se ozývají lidé, kteří by jedinečný vůz koupili. „Psali mi sběratelé ze Slovenska, nějaký český hokejista a ozval se i někdo ze Španělska,“ přiznává Vladislav, který nyní jezdí mazdou z roku 2004.

Klíčky ve Vatikánu

Vladislav si má auto převzít přímo ve Vatikánu, který mu hradí letenku do Říma a ubytování ve čtyřhvězdičkovém hotelu. Klíčky a doklady od vozu dostane na ceremoniálu, jehož se osobně zúčastní jak Svatý otec František (82), tak šéf automobilky Stefano Domenicali (53).

Příběh »nechtěné« káry

15. listopad 2017: Papež auto dostal od automobilky Lamborghini. Vůz podepsal, požehnal mu a poslal do charitativní aukce.

13. květen 2018: V aukční síni Sotheby’s se »lambo« vydražilo za 861 575 dolarů, tedy 19,7 milionu korun. Jenže kupec peníze neposlal, tudíž vůz za stejnou sumu vykoupila znovu automobilka. A rozhodla, že se o něj bude hrát v loterii.

1. prosinec 2018: Loterijní server Omaze vyhlásil podmínky hry: Přihlásit se mohl každý, kdo odvedl určené charitativní organizaci dar aspoň 10 dolarů (229 Kč). Za ty dostal 100 pozic v »osudí«, k maximalizaci naděje bylo možné utratit nanejvýš 5000 USD (114 500 Kč) za 50 000 pozic.

31. leden 2019: Jako vítěz byl vylosován Vláďa N.

Huracán? Na peníze uragán!

Živit Lamborghini Huracán chce tučné konto. Jen havarijní pojistka u jedinečného vozu podepsaného papežem nepůjde podle odborníků pod milion korun. Větší servis (olej, filtry, chladicí kapalina a svíčky) přijde na 50 tisíc. A třeba na opravu přední brzdy (karbon-keramický kotouč, brzdová destička) je třeba si připravit 200 tisíc.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

marlen52 ( 13. března 2019 17:35 )

velká gratulace

prasatkopepicek ( 13. března 2019 17:12 )

Pecka!

Monikay ( 13. března 2019 16:19 )

žádnej strach. ho střelí a bude mít prima penízky

Zobrazit celou diskusi