Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Navigátoři ve Smolensku byli opilí?

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: Fakt.pl, jos - 
11. června 2010
12:45

Polská média začínají spekulovat, zda ruští inspektoři, kteří naváděli ve Smolensku na přistání polský vládní speciál, byli střízliví. To prý mohlo zapříčinit tragickou havárii.

Polský vládní zástupce Rafal Rogalski během rozhovoru pro polská média připustil, že ruští navigátoři mohli být opilí. Rogalski je jedním z mála lidí, kteří mají přístup k důkazům, které získala polská strana. A tam nejspíš jsou hodně  znepokojivé zprávy o stavu smolenského letiště.

Rogalski se pozastavil nad tím, že není zřejmé, zda u ruských navigátorů proběhly po tragédii testy na přítomnost alkoholu. Podle Poláků vše nasvědčuje tomu, že ruská strana se zdravotní dokumentací nepřípustně manipuluje.

Již dříve vyšlo najevo, že kontroloři na letišti v ruském Smolensku lhali a pilotům polského speciálu dávali špatné údaje o počasí. Proč? Letiště nemá vlastní meteorologickou stanici. Na určení viditelnosti mají pracovníci letiště ve Smolensku primitivní metody – vyjdou před budovu a výsledek si jednoduše tipnou!

Fakt, že ruští vojáci okradli mrtvé Poláky o platební karty a další cenné věci pak přilévá další oheň do polsko-ruských vztahů. (zdroj: Fakt. pl)



Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

9030 ( 12. června 2010 14:21 )

To je snad samozdřejmé, překvapili by mě, kdyby byli střízlivý. Mužik zůstane mužikem, i když bude na velitelském postu. Jóó, elitu si vyvraždili, nebo vyhnali a zustala jim tam spodina. Děsnej národ.

danielacraig ( 12. června 2010 02:51 )

danielacraig ( 12. června 2010 02:49 )

Cau,ja jsem normalne slusne devce,ale na toto uz musim reagovat,ty Blesku tahni nekam.Co si to dovolujes??? nemas o cem psat.....Lidi uz zhruba vi,jak to asi bylo....uplnou pravdu se stejne nikdo nedovi......nejdrive pristani,na ctvrty pokus,pak foto te strasne budovy,navadejici,v kokpitu idiot,co tam nema co pohledavat...nutici piloty k pristani....tomu ja bych i verila....Uz je nech spat..... I kdyby meli navato,tak je zvladnou navest...je to jejich prace.Stejne jako ta vase....Tohle me ale vazne nasralo!!!!

zlymikes ( 11. června 2010 19:17 )

že opilí ruští dispečeři řídili ono letadlo

anasyi ( 11. června 2010 14:12 )

ja bych osobne asi uz videla situaci takovou,ze uz nikdo nema chut se vyjadrovat k vasim cintum. Preji hezky den

Zobrazit celou diskusi