Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Havárie ve Smolensku: Ruská policie okrádala mrtvé

Polákům se nelíbí přístup Rusů. Hrozí mezinárodní skandál!
Polákům se nelíbí přístup Rusů. Hrozí mezinárodní skandál!  (Autor: Fakt.pl)
Autor: INT, shp, jos - 
6. června 2010
19:06

Místo havárie polského tupolevu, na jehož palubě zahynul prezident Lech Kaczyński (†60) a dalších 95 osob, měli chránit. Členové ruské speciální jednotky policie OMON přitom ostatky obětí prohledali a vzali si z nich kreditní karty, ze kterých poté vybírali peníze.

Tři podezřelí již skončili ve vazbě. Z místa havárie ukradli kreditní kartu ekonomky Aleksandry Natallii-Świat (†41) a historika Andrzeje Przewoźnika.

Z jeho karty vybrali třikrát peníze v celkové hodnotě 37 tisíc korun. První výběr přitom proběhl už 10. dubna, tedy v den, kdy se polský prezidentský speciál zřítil. „Krev na kreditní kartě ještě nemohla být ani zaschlá,“ řekla spolupracovnice polského ministerstva zahraničí, která nechtěla být jmenována.

Policejní jednotka OMON měla chránit místo, kde zahynula elita polského národa. Místo toho teď uřízla celému Rusku ostudu mezinárodního rozměru. (Fakt.pl)

Ruská policie ve Smolensku okradla mrtvé Poláky...

Ruská policie ve Smolensku okradla mrtvé Poláky! Ruská policie ve Smolensku okradla mrtvé Poláky! | Fakt.pl

9030 ( 8. června 2010 16:31 )

Proč mě to nepřekvapuje? Mužik zůstane mužikem i kdyby byl předseda zeměkoule. Elitu si vyvraždili nebo vyhnali a zůstal póvl.

marmelada ( 7. června 2010 15:39 )

jako předvolební sliby strany VV. Tohle enstojí ani za nějaký delší komentář.

rosomak ( 7. června 2010 10:07 )

Není žádný problém článek přepsat, přepsat čas vydání či editace atp, např. aby dané médium mělo článek o pár minut dřív než konkurence. V původním článku se psalo o € a o výběru z bankomatu. Internetový článek funguje jako tzv. tester, než je případně puštěn do tisku, kde je více rozveden.

evita2 ( 7. června 2010 09:00 )

Nesouhlasím s příspěvkem pode mnou. Peníze si mohli vybrat jiným způsobem, než přímo z bankomatu, třeba za nějaké zboží..Česká spořitelna měla ještě nedávno karty bez pinu při platbě za zboží (stačil jen podpis), třeba to měli také tak. Co s eurama?Tak si je promění na svou měnu, no... Nikde se nepíše, kde si co vlastně kdo vybírai.Myslím, že to noviny nějak pomotaly, tak to vypadá jako nevěrohodná informace. Musíme ještě chvíli počkat, on to někdo vysvětlí. V Rusku mají prostě ve všem neuvěřitelný bordel a já se obávám, že na povrch vyplave ještě více nechutností.

rosomak ( 6. června 2010 23:43 )

Nebo měli pin napsaný fixou na druhé straně? Zveřejněte výpisy z účtu. Kromě toho copak bankomaty ve Smolensku vydávají eura? Na co by byly Rusům eura? Malý seznam bankomatů ve Smolensku - který že umožňuje výběr Eura bez pinu? http://www.kreditovik.ru/privatbank/bankomat_smolensk.php http://www.uniastrum.ru/ru/geo/atm /588 A původní informaci zveřejnila Rzeczpospolita, tak nevím, proč je odkaz na někoho jiného.... Dejte výpis z účtů a kolik k tomu účtu je karet. Pak se přijde na to, že to vybrala manželka...

Zobrazit celou diskusi