Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Dcera polského prezidenta: Budím se hrůzou!

Marta Kaczyńská na pohřbu svých rodičů. Vedle ní stojí dvojče Lecha Kaczyńského, bratr Jaroslaw
Marta Kaczyńská na pohřbu svých rodičů. Vedle ní stojí dvojče Lecha Kaczyńského, bratr Jaroslaw  (Autor: EPA)
Autor: Fakt.pl, jos, Veronika Kynclová - 
8. června 2010
13:50

Marta Kaczyńská (29), dcera tragicky zesnulého polského prezidenta Lecha Kaczyńského, poprvé od smrti rodičů poskytla rozhovor pro polský časopis GALA. Marta v něm vyprávěla o děsu, nočních můrách i o tom, jak bylo těžké říct dcerám, že dědeček a babička umřeli.

Přemluvit paní Martu Kaczyńskou k rozhovoru bylo náročné. Jejím lékem na ztrátu rodičů se stalo ticho. Ale nakonec se rozhodla, že promluví s novináři. Že dá průchod emocím, nechá nahlédnout do svého nitra a snad si tak i uleví od bolesti.

Ačkoliv od pádu prezidentského letadla poblíž ruského Smolenska již uplynuly téměř dva měsíce, smutek v její tváři neustupuje. "Často se probouzím úplně promočená potem. Je to stále ve mně," svěřila se tichým hlasem.

Marta Kaczyńská na pohřbu svých rodičů Marta Kaczyńská na pohřbu svých rodičů | Fakt.pl

Dědeček umřel... Jak to jen sdělit?

O smrti svých rodičů se dozvěděla z televize, krátce před snídaní, když se na obrazovce mihla zpráva o zřícení letounu. Další nelehký úkol pro ni byl, když musela tragickou zprávu sdělit svým dcerám.

"Vzala jsem Evu za ruku a říkám, že se stalo něco velmi zlého. Zřítilo se letadlo. Dědeček Lešek a babička Marylka nežijí. Starší dcera mi nechtěla uvěřit. Řekla mi, že to pochopila až ve chvíli, kdy uviděla dvě rakve," popsala Marta jednu z nejtěžších chvil ve svém život a dodala: "Druhá dcera Martynka se s tragédií pořád nevyrovnala. Pořád dokola opakuje svou mantru: Letadlo havarovalo, dědeček a babička jsou mrtví..." (zdroj: Fakt.pl)

qqqq ( 9. června 2010 11:39 )

V Blesku by si mohli zjistit že lidé umírají , dokonce i mladší šedesáti let . Ano i tragicky . Pro mne smrt politika není víc tragická než smrt slušného člověka . Snad je to právě naopak .A dcera přijde o otce v 99,5 % těchto smutných událostí . Naopak je to horší. Paní není vůbec jiná než ostatní , už s tím hnusným roněním slz přestaňte.

setug ( 8. června 2010 16:52 )

pořád se o tom bude psát. Navíc ta dvě děvčátka jsou ještě dost malá, aby se dokázala takto vyjadřovat. No, ale prezidentské vnučky jsou asi mimořádně chytré.

milesmiles ( 8. června 2010 14:58 )

FAKTEM JE ŽE JIM CHYBÍ ODBORNOST VŠEHO DRUHU. AT DĚLAJÍ NÁBYTEK,KRMENÉ HUSY JSOU CÍTIT RYBINOU,ZMRZLINA MÁ SALMONELY A JINÉ A NAKONEC NEUMÍ DOLETET ANI DO SMOLENSKA. ZAPLATILI TO ŽIVOTEM. V NESCHOPNÉ A NEODBORNÉ EVROPĚ JSOU RPŮMĚREM A PATŘÍ SEM,JINAK BY ZAŠLI HLADEM. RUSOVÉ PRODÁVAJÍ NAFTU A PLYN JINAK JE TO JEŠTĚ HORŠÍ.

Zobrazit celou diskusi