Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Kdo řídil přistání polského Tupolevu?

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: Fakt.pl, jos - 
6. června 2010
14:39

V den letecké tragédie, při které zahnynul polský prezident a další politické špičky Polska, byl v letecké věži ve Smolenksu přítomen kromě dvou navigátorů ještě jeden člověk.

Podle údajů, které získal polský Fakt, vycházejí najevo, že to byl vysoce postavený důstojník ruských speciálních složek!

Okresní vojenský prokurátor ve Varšavě připouští, že v tomto směru probíhá vyšetřování. Polští vyšetřovatelé zatím nemohou vyloučit, že by důstojník neměl vliv na jednání navigátorů. Je možné, že ruský důstojník byl v neustálém kontaktu se svými nadřízenými v Moskvě. Ruská diplomacie ale zatím oficiální žádosti při pomoci ve vyšetřování odmítají.

Ruska strana o spolupráci nestojí

Bližší důkazy, které by podobné hypotézy mohly potvrdit, ale polští vyšetřovatelé uvést nechtějí. "Mohu pouze říct, že jsme se tím začali zabývat", uvedl plukovník Zbigniew z úřadu vejenského prokurátora. Klíčový pro tento případ by mohl být výslech dotyčného ruského důstojníka, který ale naráží na neochotu ruské strany spolupracovat.

Kolem celého případu se tak stále vznášejí některé nezodpovězené otázky a podivné okolnosti. Je možné, že ruský důstojník ze strachu před mezinárodním skandálem tlačil na uskutečnění přistání polského letounu? Bez dalších výsledků polských vyšetřovatelů to, ale budou jen spekulace. (zdroj: Fakt.pl)

bosomfriend ( 6. června 2010 18:49 )

jinak se vám udělá najednou v restauraci špatně a zhebnete.

e.44 ( 6. června 2010 17:30 )

Bylo by to v pořádku, kdyby si to Poláci chtěli skutečně vyšetřit. Jde ale o to, jestli spíš nechtěj sami něco zamlžit.

anka ( 6. června 2010 16:06 )

jednak se Polakum nedivim......a jednak je tam takova spousta nejasnosti a mlzeni.....ze je v poradku, ze si to chteji Polaci vysetrit sami.

smrk ( 6. června 2010 15:22 )

Je vidět, že nenávist Poláků vůči Rusům nezná hranic ani mezí. Budou hledat neustále něco, čím by ovlivnili výsledky vyšetřování pádu toho letounu, kde podle mne jasně došlo k selhání polské osádky a ne Rusů. Kdyby ten jejich Kačenka letěl s předstihem, tak mohl přistát v klidu na normálním letišti a bylo všechno v pohodě - je naopak vidět, že to byl člověk podle kterého muselo být vše tak jak on řekl a na to i vlastně dojel.

Zobrazit celou diskusi