Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Prezident Kaczyński viděl svou smrt

Autor: šim, Fakt.pl - 
31. května 2010
14:10

Viděli svou smrt? Cestující na palubě polského prezidentského speciálu Tupolev TI-154 viděli všechny okamžiky před katastrofou tak, jak je sledovali piloti z kokpitu. Prezidentský salónek byl totiž vybaven obrazovkou, na které běžel obraz snímaný kamerou, jež byla umístěna v kabině.

Ostrý náklon letadla, pak silný otřes. Když tupolev ztratil po nárazu do stromu křídlo, prezident Lech Kaczyński (†61) to věděl. Věděl, že katastrofa je nevyhnutelná. Dokonce viděl přesně to, co piloti z kokpitu letadla. V jeho salonku totiž byla obrazovka a na ní běžel obraz, který viděli piloti. Kaczynski tak od pilotů věděl také to, že nad letištěm ve Smolensku byla mlha, i to, že přistání bude velmi rizikové.

„Toto zařízení skutečně ukazuje přesně té, co vidí piloti v kokpitu,“ potvrdil informaci polského deníku Fakt Plukovník Ryszard Raczyński, velitel 36. zvláštního leteckého pluku. „Byla to taková věcička, na které jste buď sledovali video, nebo jste si to mohli přepnout a pozorovat piloty,“ řekli Faktu piloti, kteří s tupolevem létali.

Pohled na jistou smrt

„Pokud měli obraz přepnutý na kameru, není pochyb, že prezident neodvratitelnou katastrofu těsně před smrtí viděl,“ míní plukovník Raczyński. Jestli to tak ve skutečnosti bylo, se už nikdy nikdo nedoví. Záznam z černých skříněk tuto informaci nezaznamenal.



Z dostupných informací je jasné, že piloti prezidenta Kaczyńského informovali o nepříznivé situaci na smolenském letišti. Černé skříňky také odhalily, že těsně před nárazem letadla byl v kabině přítomen velitel vzdušných sil, generál Andrej Blasik (†48), který se ptal posádky, zda bude mít let zpoždění. V médiích se objevila informace, že záznamy z černých skříněk, by měly být v přepisu zveřejněny v nejbližších dnech. Přinesou odpovědi na další otázky?

anasyi ( 1. června 2010 16:32 )

no ona zase na neco prijde,co nema ona a kazda z nas

anasyi ( 1. června 2010 16:31 )

no,ja to vidim na hodne dlouho,to trunfne Bartosku s Pomejema

anasyi ( 1. června 2010 16:28 )

ted se uzi malovat,to je soucasti terapie

anasyi ( 1. června 2010 16:28 )

slavecku,mas diskuzi pod Bartosovou,jak uz nevypada jako kobliha,ale jeji synek je jak Otesanek

e.44 ( 1. června 2010 01:52 )

Jen to ne! To snad raděj přežiju ještě pár článků o Kačerovi

Zobrazit celou diskusi