Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Ruský trapas ve Smolensku: Krádeže, lži a b*rdel!

Na místě tragédie se kradlo ve velkém.
Na místě tragédie se kradlo ve velkém.  (Autor: Fakt.pl)
Autor: rvs, red - 
17. června 2010
05:00

Pád polského vládního letadla v ruském Smolensku provází neskutečná řada skandálů. Okrádání obětí, opilí navigátoři, vylhané informace o počasí, pozůstatky po obětech, válející se v bahně ještě měsíc po katastrofě. Stále se objevují další šokující informace, odhalující neuvěřitelné poměry, které ve Smolensku panovaly.

Bouda Bouda | Fakt.pl
Místo kontrolní věže rozpadlá bouda

Vojenské letiště v ruském Smolensku nemá kontrolní věž! Zdá se to neuvěřitelné. Navigátoři smolenského vojenského letiště dávali pilotům tupolevu pokyny na přistání z přízemního, polorozpadlého domku! Antény drží rezavé stožáry jen tak zaražené do země, kabely se povalují v trávě.

Autor videonahrávek letadla byl zavražděn

Autor prvních záběrů z místra havárie Andrej Menderej údajně zemřel několik dní po pádu letadla v nemocnici v Kyjevě na Ukrajině na následky bodných poranění. Údajně ho neznámý útočník pobodal nožem na ulici. Když raněného Mendereje převezli záchranáři do nemocnice, tak ho vrah prý opět našel. Neznámý pachatel ho odpojil od přístojů a ještě několikrát bodl nožem.

Z místa katastrofy u Smolenska byly už odvezeny trosky letounu. Bahno však dosud skrývá ostatky obětí. Z místa katastrofy u Smolenska byly už odvezeny trosky letounu. Bahno však dosud skrývá ostatky obětí. | Fakt.pl

Rusové z letadla ukradli, co mohli

"Do vraku lezli lidé a brali, co jim první přišlo pod ruku. Pak to odnesli dál od místa havárie, kde se snažili nalezené věci prodat" vzpomíná Slawomir Wisniewski, který dorazil k rozbitému letadlu jen pár minut po havárii. Ruští vojáci proti krádežím vůbec nezasáhli.

Na místě navíc kradli i členové ruské speciální policejní jednotky OMON. Prokázalo se, že tři z nich místa havárie ukradli kreditní z které vybrali peníze v celkové hodnotě 37 tisíc korun. První výběr proběhl už 10. dubna, tedy v den, kdy se polský prezidentský speciál zřítil.

Pracovníci na letišti lhali o počasí

Vyšlo najevo, že kontroloři na letišti v ruském Smolensku lhali a pilotům polského speciálu dávali špatné údaje o počasí. Letiště nemá vlastní meteorologickou stanici. Na určení viditelnosti mají pracovníci letiště ve Smolensku primitivní metody – vyjdou před budovu a výsledek si jednoduše tipnou! Pracovníci z kontrolní věže například přiznali, že přestože na letišti byla viditelnost 800 metrů, pilotům polského letadla oznámili viditelnost 400 metrů.

Ruští navigátoři byli zřejmě opilí

Polská média začínají spekulovat, že ruští inspektoři, kteří naváděli ve Smolensku na přistání polský vládní speciál, byli opilí. Polský vládní zástupce Rafal Rogalski se pozastavil nad tím, že není zřejmé, zda u ruských navigátorů proběhly po tragédii testy na přítomnost alkoholu. Podle Poláků vše nasvědčuje tomu, že ruská strana se zdravotní dokumentací nepřípustně manipuluje.

Na místě tragédie jsou stále osobní věci obětí letecké havárie. Na místě tragédie jsou stále osobní věci obětí letecké havárie. | Fakt.pl

Měsíc po tragédii se věci obětí válely v bahně

Ještě měsíc po katastrofě byly na místě stále k nalezení osobní věci cestujících, kusy oděvů, šperky, dokonce i cestovní pas. "Našli jsme tam náušnice, které nejspíše patřily jedné z obětí letecké katastrofy," řekl polskému deníku Fakt jeden z účastníku pietního zájezdu. "Všude bylo letecké palivo, bahno a podivný zápach. Oblast nebyla oplocena, žádné pásky, vůbec nic. Jednou za čas okolo prošla stráž," dodává.

V kontrolní věži byl záhadný muž

Tragického 10. dubna byl kromě dvou pracovníků na smolenské kontrolní věži ještě jeden člověk. On byl přímo přítomen tomu, jak oba letoví kontroloři s piloty polského Tupolevu komunikují. Vyšetřovatelé se domnívají, že by se mohlo jednat o agenta ruské tajné služby. Rusové podrobnosti úzkostlivě tají.

Svědci odhalili šokující pravdu. Oběti letecké havárie byly v rakvích často uloženy nahé! Svědci odhalili šokující pravdu. Oběti letecké havárie byly v rakvích často uloženy nahé! | Fakt.pl

Oběti uložili do rakví nahé

V Moskvě uložili Rusové některé z obětí tragédie ve Smolensku do rakví bez šatů. Pokud oblečení nedodali pozůstalí, Rusové byli nekompromisní. Oběť katastrofy uložili do rakve nahou a poté naložili do letadla, směřujícího do Polska. Realitu, naprosto popírající lidskou důstojnost, dosvědčili i polští lékaři, kteří přijeli po tragédii do Ruska a šokující pravdu viděli na vlastní oči.

sova13 ( 17. června 2010 16:49 )

Tak to abrakadabra.... jsem četla a královsky se u toho bavila. Úžasná sci-fi pohádka. Kam se na to hrabe Blesk.

smrk ( 17. června 2010 15:41 )

Řekl bych k tomu jediné, pokud se to Polákům nelíbí - nemuseli tam lítat, kdyby totiž v jejich vládě nebyl bordel, tak nemuseli letět na poslední chvíli - mohli přistát na normálním letišti a né na vojenském a byl klid. Náš PLESK, který je placen a živen pravicí bude hledat chyby všude jen né vna sobě - běžte s tím letadlem už do p.r.d.e.l.e. - je´dte se podívat do Polska a uvidíte ve vnitrozemí naprosto stejný nepořádek jako u Rusů - tyhle národy si nemají co vyčítat !!!!!!

josim ( 17. června 2010 11:29 )

...takový blábol je moc i Blesk! Tohle mohl vyplodit jen duševní bezzemek!!!

stolda ( 17. června 2010 11:12 )

Copak tam něco někdy fungovalo podle světových norem? Bordel,chaos, vodka.Jo jedině KGB ,to tam fungovalo.

mesalina ( 17. června 2010 09:06 )

já bych to jako snůšku lží neviděla, stačí pohled na tu jejich kontrolní věž, ale mě to napřekvapuje a to, že byl zavražděný fotograf, asi taky mělo nějaký důvod...

Zobrazit celou diskusi