Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Zeman je stále na JIP, přesto… Chce jet na Slovensko za Pellegrinim

Autor: lbp - 
27. března 2024
05:00

Už skoro dva týdny se dává do pořádku po vážné operaci exprezident Miloš Zeman (79). Ten ještě včera ležel na JIP interní kliniky a lékaři nechtějí odhadovat, jak dlouho bude hospitalizace trvat. Bývalý hradní pán si ale maluje, že pojede příští týden na Slovensko.

Zeman prodělal ve FN v Motole složitou operaci, kdy mu byla zprůchodněna tepna v kriticky nedokrvené noze, což způsobila krevní sraženina. Od té doby je exprezident na JIP. To mu ale nebrání plánovat cestu na Slovensko. Tam chce příští týden podpořit v prezidentské volbě Petera Pellegriniho (48), kterého podporuje současná vládní garnitura. Jeho protikandidátem je bývalý ministr zahraničí Ivan Korčok (59).

Jenže vůbec není jasné, jak na tom po Velikonocích Zeman zdravotně bude a zda mu vůbec lékaři cestu schválí. „Vše záleží na vývoji zdravotního stavu pana prezidenta, který se den ode dne lepší. S lékaři budeme o této cestě mluvit, uvidíme, jaká zazní doporučení,“ řekl v úterý Blesku exkancléř Vratislav Mynář (56). Podle informací Blesku je tím, kdo o cestě stále mluví a chce ji realizovat, samotný Zeman.

Jenže jeho optimismus nesdílí lékaři, i když exprezident rehabilituje, jeho stav je stabilizovaný a pooperační rány se mu hojí. „Propuštění do domácího ošetření nepředpokládáme v řádu dnů,“ uvedlo ale v pondělí nesmlouvavě lékařské konzilium.

Video  Ivana Zemana odchází z návštěvy manžela v Motole  - Blesk TV
Video se připravuje ...

ANO_nam_bude_lip ( 29. března 2024 18:44 )

Rozdíl tu je. Pavel byl vždy na straně naší vlasti za každého režimu. Na rozdíl od těch dvou.

Jiří Zvěřina ( 28. března 2024 20:19 )

To patřilo Tobě, přeci...

anna1334 ( 27. března 2024 09:28 )

.. jestli opravdu exprezident řekl, že chce jet příští týden na Slovensko, není to o zásadách, ale spíš o tom, že mu to nemyslí. Navíc i kdyby byl zdravý, co by tam asi tak dělal? Pokecal by a jel by domů. On je totiž už jenom řadový občan-důchodce 🙂

Jiří Zvěřina ( 27. března 2024 09:03 )

Měl by jet do uzavřeného pavilónu psychiatrické léčebny...

bullshit ( 27. března 2024 08:33 )

👍 Ještě by ho mohl doprovázet jeden agent stb.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa