Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Proč Jurečka večírek neukončil? A proč ještě k tomu lže? Mi(ni)str mlčoch!

Autor: Tomáš Belica - 
2. ledna 2024
05:00

Zatímco v nemocnicích lékaři bojovali o životy lidí, které zranil šílený střelec, na ministerstvu práce a sociálních věcí Mariana Jurečky (42, KDU-ČSL) se jak o život tančilo. Žádný předčasný rozchod se nekonal! Ani to Jurečku zatím nepřimělo prolomit mlčení!

Vánoční a silvestrovské pohody si v uplynulých dnech užíval šéf resortu práce a sociálních věcí. A to i přesto, že Blesku a také spoustě Čechů stále dluží vysvětlení za rozverný večírek v den tragické střelby!

„Pan ministr má volno… Vánoční svátky se snaží věnovat své rodině, už několik let to má takto nastavené,“ řekla Blesku již minulý týden mluvčí Jurečkova ministerstva Kateřina Procházková.

Předčasné ukončení?

Během svátků ale Jurečka stíhal na svém facebooku komentovat změny, které s rokem 2024 přicházejí, pochválit se, jaké normy se mu povedlo prosadit, či popřát do nového roku. Ke kritizovanému večírku se tam vyjádřil jedinkrát!

„Rád bych uvedl na pravou míru komentáře, které se tu objevují ohledně vánočního večírku na resortu práce a sociálních věcí. Večírek byl naplánovaný několik měsíců dopředu, začal ještě před začátkem střelby na FF UK a vzhledem k tragické události byl ukončen předčasně. Mrzí mě, pokud je událost interpretována jinak nebo ohledně ní kolují jiné nepravdivé informace,“ napsal ministr.

Rozchod se nekonal!

Verzi o předčasném ukončení večírku ale rozmetává svědectví člověka, jenž šel kolem ministerstva kolem půlnoci. „Všimli jsme si, že tam lidé tancují jako o život, jako kdyby se nic nestalo. A byla tam už vyvěšená černá zástava, tak nás to šokovalo,“ řekl webu eXtra.cz, kterému poskytl i krátké video.

Na něm jsou vidět zaměstnanci, jak do rytmu hudby skotačí ve foyer. „Celý národ byl v šoku a truchlil… A připíjet si ve stejné době někde na večírku? Nemám pro to slov. Omluva je to nejmenší, co by měl teď udělat. A že se nemá ani k tomu, to vypovídá o mnohém,“ napsala Blesku místopředsedkyně opozičního hnutí ANO Alena Schillerová (59).

Na tohle chce (nejen) Blesk od Jurečky odpovědi:

  • Do kolika hodin byl původně večírek naplánován?
  • Co podle vás znamená, že večírek byl ukončen předčasně?
  • Bylo konání večírku vzhledem k tragickým událostem vhodné?
  • Instruoval jste alespoň zaměstnance k umírněnosti?
  • Kdy jste z večírku odcházel?
  • A vracel jste se na něj i po mimořádném jednání vlády?
  • Připouštíte si vůbec nějaké pochybení?
  • Proč se k věci nepostavíte čelem?

Video  Růže za oběti i jedna pro vraha: Emotivní moment mše ve sv. Vítu  - ČTK/Blesk Zprávy
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa