Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Večírek místo piety: Na Jurečkově ministerstvu se slavilo v den střelby na univerzitě

Autor: dak, bel - 
28. prosince 2023
05:00

Namísto piety merenda! Podle informací Blesku se minulý čtvrtek konal vánoční večírek ministerstva práce a sociálních věcí, kde měl bujaře slavit i jeho šéf Marian Jurečka (42, KDU-ČSL). A to navzdory tomu, že pár hodin předtím došlo k tragické střelbě na pražské filozofické fakultě!

Podle anonymního zdroje blízkého Blesku se Jurečka dobře bavil na zaměstnaneckém večírku v budově úřadu nedaleko Palackého náměstí. Ten byl podle mluvčí ministerstva Kateřiny Procházkové domluven už několik měsíců dopředu, proč jej ale rezort vzhledem k okolnostem nezrušil?

„Setkání bylo zahájeno ještě dříve, než na veřejnost začaly přicházet první kusé informace o hrůzném útoku na FF UK,“ napsala Blesku Procházková.

První zprávy o střelbě začaly přitom přicházet po třetí hodině odpoledne. „To je ministr, kterému záleží na občanech? Ani památku studentů neuctil minutou ticha,“ rozhořčil se zdroj Blesku.

Jurečka přitom předtím na síti X kondoloval. „Situace, ve které docházejí slova…Myslím na všechny oběti, zraněné i jejich blízké,“ napsal.

Rozchod v devět?

Podle Procházkové oslavy končily v děvět večer. „Vzhledem k situaci se pan ministr Jurečka ten večer od 9 hodin zúčastnil mimořádného jednání vlády. Svou kondolenci a účast s pozůstalými ještě před tím vyjádřil např. na svých sociálních sítích. Se začátkem jednání vlády bylo setkání ukončeno a lidé se začali rozcházet domů,“ dodala Procházková.

To ale příliš nekoresponduje s tím, co tvrdí další svědek, který šel kolem ministerstva krátce před půlnocí. „Bavili se tam, jako by se nic nestalo,“ uvedl zdroj. Blesk chtěl slyšet také verzi samotného Jurečky, ten však včera na volání ani SMS nereagoval.

Občerstvení za 400 tisíc

Dle zjištění MF Dnes nebylo adventní setkání na ministerstvu práce laciné. Jen za catering se mělo utratit 400 tisíc korun. A to v době, kdy rezorty hledají úspory, škrtají tabulková místa a ke konci roku propustí část úředníků. „Vánoční setkání děláme proto, abychom zaměstnancům poděkovali za jejich náročnou celoroční práci,“ dodala mluvčí MPSV Procházková.

Video  Smutný šéf pražské mordparty: Chybělo nám pár dní... Vrah z univerzity byl mezi podezřelými u Klánovic.  - ČTK/Blesk Zprávy
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa