„Je mi to tolik líto. Myslím teď na rodiny a přátele těch, kteří nás dnes opustili, objímám všechny, které dnes zasáhla tragédie, jež se už nikomu z nás nevymaže z paměti… Je mi to tolik líto,“ píše zdrcená zpěvačka Lucie Bílá. To dcera rockera Petra Jandy zpěvačka Marta Jandová se bolestí na slova nezmohla a sdílela pouze emotikony zraněného srdce a truchlící smajlíky. 

„Je mi to moc líto. Upřímnou soustrast všem pozůstalým a sílu zraněným. Držme pohromadě,“ napsal Tomáš Klus a připojil symbol srdce. 

„Je to tragédie... Ještě před Vánoci... Jsme v šoku... Modlíme se celá rodina za rodiče a blízké dětí na fakultě,“ slzí zpěvačka Bára Vaculíková.

Video
Video se připravuje ...

V budově Filozofické fakulty Univerzity Karlovy na Palachově náměstí došlo ke střelbě. Na místě jsou zranění i mrtví. (21. prosinec 2023) Aktu.cz, Blesk.cz

„Upřímnou, hlubokou soustrast všem pozůstalým toho strašného činu…Hodně psychické síly všem, kteří tuhle hrůzu zažili v bezprostřední blízkosti… a hodně energie všem složkám IZS a nám všem co nejméně strachu a úzkosti z tohoto hrůzného činu, modlím se, aby se už nikdy nic takového nestalo,“ zveřejnila své obavy a zároveň vroucné přání oblíbená muzikálová pěnice Monika Absolonová.

Richard Krajčo zvažoval zrušení O2 areny

Celá tragédie hluboce zasáhla také frontmana kapely Kryštof Richarda Krajča. Ten kvůli tomu spolu s organizátory dokonce zvažoval zrušit vánoční koncert v O2 areně. Nakonec si to však rozmyslel. Ten se přitom koná už dnes, tedy ve čtvrtek 21. 12. 2023. Kromě zpěváka na něm vystoupí i další slavná jména jako zpěvačky Eva Burešová a Dasha nebo operní pěvec Adam Plachetka, divákům zazpívá také Ondřej Ruml a Kateřina Marie Tichá.

„Po dlouhé diskuzi zástupců O2 areny, organizátorů a interpretů bylo rozhodnuto, že vánoční koncert bude. Ve světě, ve kterém vládne temnota, je naší povinností nehasit. Pravě naopak, šíření světla, harmonie a lidskosti je víc než nutné,“ vyjádřila se Krajčova tanečnice ze StarDance Dominika Rošková.

Na další reakce slavných se podívejte do galerie.

Fotogalerie
49 fotografií