Podle Richterové policisté vyhlásili pátrání po muži narozeném v roce 1999 v souvislosti s násilnou smrtí muže narozeného v roce 1968. Další okolnosti případu mluvčí zatím nekomentovala. „Pokračuje prověřování,“ uvedla Richterová.

Střelba na Filozofické fakultě UK v Praze
20:00
23. 12. 2023

Vážení čtenáři, náš online přenos tímto končí. Přejeme vám hezký večer a klidné svátky.

19:15
23. 12. 2023

Zatímco se současný prezident Petr Pavel vydal v sobotu na bohoslužbu za oběti teroru, exprezident Miloš Zeman přidal vzkaz na Facebooku.

18:54
23. 12. 2023

„Zvykli jsme si na život v blahobytu,“ řekl kněz Tomáš Halík v rozhovoru pro Českou televizi. „Jsme v dvakrát tak velkém šoku, protože žijeme v zemi, kde to není běžné. A díky bohu za to.“

18:10
23. 12. 2023

Stovky lidí se dnes odpoledne v chrámu sv. Václava v Olomouci zúčastnily zádušní mše za oběti čtvrteční tragické střelby. Na mši, kterou sloužil administrátor olomoucké arcidiecéze biskup Josef Nuzík, do katedrály přišli zástupci Univerzity Palackého, studenti, hejtman Josef Suchánek (STAN) i primátor Olomouce Miroslav Žbánek (ANO). Mnoho lidí přineslo na bohoslužbu svíčky, které zapalovali u oltáře. Nuzík vyjádřil bolest nad čtvrteční tragédií a také sounáležitost se všemi blízkými obětí, na které pamatuje ve svých modlitbách.

18:01
23. 12. 2023

Univerzita Karlova nebude zejména z pietních důvodů zveřejňovat jména obětí, oznámila dnes škola v tiskové zprávě. Jedná se podle ní nejen o dohodu s policií, ale také o ochranu osobních údajů obětí. Oznámila také, že budova Filozofické fakulty je do odvolání uzavřena. Do 2. ledna vyhlásilo vedení fakulty děkanské volno.

Vedení Univerzity Karlovy kvituje otevření debat o strategii bezpečnosti na vysokých školách a je připraveno se do ní aktivně zapojit“, stojí ve zprávě. Škola podle ní bude i nadále zajišťovat organizační, materiální a psychologickou podporu všem potřebným, zároveň se bude snažit zajistit všem dotčeným poklidný návrat na akademickou půdu. Více zde >>

17:46
23. 12. 2023

Jedna obrovská tragédie a vše je jinak. Vánoční nálada se u českých politiků projevovala ještě nedávno i na sociálních sítích, tu však vystřídaly projevy zděšení, soustrasti a smutku, to vše v reakci na čtvrteční neštěstí na FF UK. Vít Rakušan (STAN) těsně před Vánoci vzkazuje, že nás zlo nezlomí. Alena Schillerová (ANO) lituje rodin, které před Štědrým dnem přišly o své milované. Více zde >>

17:35
23. 12. 2023

Několik stovek lidí dnes na zádušní mši v Katedrále Božského Spasitele v centru Ostravy uctilo památku obětí čtvrteční střelby v budově pražské filozofické fakulty. Bohoslužbu vedl biskup Ostravsko-opavské diecéze Martin David. Na úvod nechal studenty ostravských vysokých škol zapálit 18 svící za oběti z univerzitní budovy na pražském Starém Městě, ale také za muže a jeho dvouměsíční dítě zastřelené v polovině prosince v Klánovickém lese a za otce útočníka, kterého našli policisté mrtvého v domě na Kladensku. Poslední svíce hořela za střelce, jenž nakonec obrátil zbraň proti sobě.

Fotogalerie
80 fotografií