Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Fialův vzkaz opozici před finále války o balíček ve Sněmovně: Jsme připraveni jít na sílu!

Autor: jko, pah - 
21. září 2023
12:07

Sněmovna začne v pátek projednávat ve třetím závěrečném čtení úsporný balíček, se kterým se vytasila vláda Petra Fialy (ODS). A i tohle dění poslaneckých hádanic slibuje pořádně vyšponované emoce. Opozice připravila desítky pozměňujích návrhů, čekají se však i obstrukce a poslanci opět zmiňují spacáky a nocování ve Sněmovně. Co na to sám Fiala? V pořadu Ptám se, pane premiére poslal opozici jasný vzkaz, je připraven jít i na sílu!

„Já a celá vládní koalice jsme tam připraveni být ve dne v noci, jak to bude potřeba, protože jsme přesvědčeni, že konsolidační balíček je úplná nutnost pro Českou republiku," prohlásil v pořadu Ptám se, pane premiére Petr Fiala (ODS).

Zdůraznil, že ozdravný balíček je klíčovým opatřením pro zlepšení hospodářské situace v zemi.

„Opozice bude obstruovat, opozice prostě nemá zájem dát do pořádku veřejné finance. Je jim to úplně jedno, ať se tady děje, co se tady děje,“ míní Fiala a vyjádřil svoje zklamání nad postojem opozičníků, kteří podle něj stojí v cestě řešení ekonomických problémů země.

Fiala kritizoval opoziční strany i za jejich neochotu na konsolidačním balíčku spolupracovat a zdůraznil, že to není v zájmu občanů.

„My jsme ve třetím čtení, což má určitá pravidla, že se to má projednávat jenom ve středu a v pátek. To zase limituje ty možnosti. Předpokládám, že v průběhu října bychom to měli schválit. Ale my jsme připraveni tam být každou středu, každý pátek,“ vzkázal dále opozici Fiala.

Video  CELÝ ZÁZNAM Fiala pro Blesk: O kritice vlády i balíčku. Jsme připraveni jít na sílu, vzkázal opozici  - Jakub Kopřiva, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Když bude nejhůř...

Na otázku, zda je připraven jít ohledně případného pevného termínu schválení balíčku na sílu, Fiala odpověděl: „Když bude nejhůř, tak ano, věřím, že k tomu nemusí docházet.“

Premiér také dodal, že podle jeho názoru v minulosti neexistovala taková míra obstrukcí, jaká je nyní běžnou součástí práce v Poslanecké sněmovně. "Nikdy v minulosti, já to opravdu nepamatuji - a to teď nemyslím jako poslanec, ale ani jako politolog - tu nebyla taková míra obstrukcí, které jsou prakticky permanentní součástí života ve Sněmovně. To bych třeba chápal, že někdo obstruuje 3. čtení zákona, to jsme dělali taky, protože nechci, aby se něco přijalo. Ale tady se blokuje práce celé Sněmovny," poznamenal Fiala.

„Já nekritizuji opozici za to, a nikdy jsem to nedělal, že o něčem chce dlouho diskutovat. Teď znovu opakuji, u jednoho zákona tomu rozumím, ale když je to u všech zákonů a vlastně se ta opozice snaží, aby se v té Sněmovně vlastně nemohly projednávat běžné věci, tak to si myslím, že je nepřijatelné a že máme právo se tomu bránit. A teď nemyslím jako většina, ale prostě jako společnost.“

Video  Hádky ve Sněmovně: Babiš nazval ministra parazitem, Rakušan zmínil morální striptýz  - PSP ČR
Video se připravuje ...

sekebo ( 27. září 2023 19:40 )

Ty stíhačky F35 a stamiliardové deficity, tak to se opravdu povedlo. Tyhle následky poneseme všichni po roce 2030. Připadá mi to, jako by si zadlužená rodina s podprůměrnými příjmy koupila na dluh Ferrari a pak se děj vůle Boží !!!

gabreta ( 27. září 2023 11:48 )

Jít na sílu, je provází od volebního podvodu do dneska! Tak že Fialenko, nepřišel s ničím novým!

Jirik-ta ( 23. září 2023 12:43 )

agitka, budou potřebovat další prachy soudruzi a bude to málo - nakonec celou peněženku a bude zase málo. Jedině demise. Ty pěsti a na sílu je jen prázdné gesto týhle komunistický rudý party

krapotkin ( 22. září 2023 08:53 )

Už brzy, až nám Ukrajinci dodají víc zbraní. Zatím je levně prodávají u benzínek.

krapotkin ( 22. září 2023 08:51 )

Ty už tady dávno máme, třeba v Bělušicích.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa