Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Klaus ml. o Trikoloře: Nejsem Ježíš Kristus. Nikdo mi nesmrdí, beru i rváče

Autor: blv - 
15. června 2019
22:30

Václav Klaus mladší pro své hnutí Trikolora hledá voliče, rád bych jich měl stovky tisíc. Kádrovat je nebude. Je jedno, koho volili dřív, důležité je, aby věřili programu. „Někdo z nich se třeba pere v hospodě a tak dále, to vůbec neřeším,“ řekl pro deník Právo. V rozhovoru výslovně nevyloučil spolupráci s hnutím ANO, ale politiku současné vlády považuje za příliš levicovou. 

Podle Klause se o členství v Trikoloře už uchází 4500 lidí a hnutí nebude hodnotit, v jaké části politického spektra ten či onen člověk dříve byl. Důležité je, aby věřil programu hnutí. „Když se podíváte na naše krajské koordinátory, tam máme jak konzervativního katolíka, tak bývalého hejtmana za ODS Libora Lukáše, člověka od Svobodných, od Realistů i bývalého sociálního demokrata Karla Rajchla. Názorově je to velmi pestrá skupina lidí,“ řekl v rozhovoru pro Právo.

Nabírání nových politiků Klaus nepovažuje v tomto okamžiku za zásadní, ale připouští, že sympatizanti by se našli. „Zatím není naše priorita za každou cenu rychle vytvořit poslanecký klub, aby to nebyl kočkopes, ale není tajemství, že ve Sněmovně je řada lidí, kteří jsou ve svých současných stranách nespokojení. Zatím to ale nemůžu komentovat do novin,“ uvedl. Z poslanců ODS do Trikolory už přešla Zuzana Majerová Zahradníková. A názorově má k hnutí blízko také sociálně demokratický poslanec Jaroslav Foldyna

Trikolora se podle Klause hodlá ucházet o hlas každého voliče bez ohledu na to, odkud jsou nebo co dělají. „Já skutečně žádného voliče nekádruji a nikdo mi nesmrdí, a zrovna tak respektuju jejich zástupce ve Sněmovně. Nejsem Ježíš Kristus, abych soudil, kdo je kdo,“ uvedl Klaus a dodal, že nejvíc fandí pracovitým a činorodým lidem, kteří  platí daně a uživí sebe a svou rodinu. Těm by chtěl jako politik ulevit od některých daní - týkalo by se to malých živnostníků s obratem do milionu korun, daní z nemovitostí a především daně z práce.

Video  Klaus mladší: Do podzimu zhubnu pět kilo a založím stranu  - Blesk TV
Video se připravuje ...

Bude Klaus ml. spolupracovat s Babišem?

Na otázku Práva, jestli by byl ochoten spolupracovat s hnutím ANO, odpověděl nepřímo: „Zatím jsme nezfalšovali žádný průzkum veřejného mínění, takže je to podle mě dost předčasná otázka. Ale smyslem každé strany je prosadit svůj program. Budu hlasovat s těmi stranami, se kterými prosadím co nejvíc ze svého programu.“ Současnou vládu ale považuje za příliš sociálně demokratickou. Nesouhlasí především s EET a s masivním přijímání směrnic Evropské unie (EU)

Na druhé straně Klaus nechce politiku hnutí Trikolora stavět na negaci. „Lidi by se měli starat především sami o sebe. Já nebudu neustále jen křičet „Babiš, Babiš!“ Já budu říkat, jak bych řešil problémy, a přesvědčovat lidi, že to myslím vážně,“ uvedl v rozhovoru.

Vlády se svrhávají v parlamentu

V protivládních demonstrací vidí důkaz rozpolcenosti společnosti a připouští, že je patrný i v hnutí Trikolora. „I u nás jsou lidi, kteří to vidí vyhroceně. Já bych k tomu ale chtěl říct jen jednu důležitou věc: vlády se svrhávají v parlamentu, když nemají většinu, nebo podávají demisi. To je princip zastupitelské demokracie, který je dobré podržet,“ řekl pro Právo.

Václav Klaus mladší představil Trikoloru v pondělí v pražském City Tower. Zdůraznil, že se nejedná o hnutí jednoho muže, a novinářům představil devítičlenný přípravný výbor a 14 krajských koordinátorů. Klaus se pro založení nového politického subjektu, který by měl hájit konzervativní hodnoty, rozhodl poté, co ho v polovině března vyloučilo vedení ODS.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

murQ ( 16. června 2019 15:08 )

pr deli, překoukla jsi že s ANO by šel.
Za mě, nelíbí se mi ani jeden, zrzka je současný výkřik do tmy a klausů mám dnes už taky dost.

murQ ( 16. června 2019 15:05 )

Pořád, je tu 10x

zadnice ( 16. června 2019 10:48 )

Další hnutí proti vládě a tím vlastně Babišovi protože mimo jiné prohlásil, že podpoří hlasování o nedůvěře vládě!!! Jistě poprosí i Mináře jestli by se s ním nesešel a podpořilo Klausovo nové hnutí s Milionem chvilek jako to udělal Hamáček za ČSSD!!!

sekebo ( 16. června 2019 10:37 )

Omyl, fotr je Pán Bůh

sekebo ( 16. června 2019 10:18 )

První věc, kterou měl udělat, bylo omluvit se, případně distancovat se od seniora za jeho tunelářská 90. léta. Ale vypadá to, že s tou omluvou to dopadne, jako u komančů a nakonec jej ještě budou oslavovat, jako Semelová Gottwalda.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa