Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Obviněný hejtman Rozbořil z ČSSD: Mám hrůzu, že dopadnu jako Nagyová

Autor: David Vaníček - 
7. prosince 2015
19:00

Údajná korupční kauza v Olomouci, kvůli které policie obvinila hejtmana Jiřího Rozbořila a vyslýchala i exministra vnitra Ivana Langera, je prý obyčejným bojem o moc. V rozhovoru pro Týden to řekl sám Rozbořil.

Po měsíci a půl, kdy rozsáhlé zatýkání v Olomouci proběhlo, sám hejtman prý konečně slyšel i odposlechy, které vedly k jeho obvinění. Měl údajně korumpovat náměstka krajského ředitele policie Karla Kadlece.

Tam byla slova jako ‚mělo by se to revanšovat‘, ale v části rozhovoru, který se vůbec netýkala Lazců (jezdecký areál, jehož dotace policie zpochybňuje – pozn. red.). Když vytrhnete pět vět ze dvou stránek, poskládáte z toho, co chcete, komentoval své závěry z odposlechů Rozbořil.

V Týdnu také zpochybnil jejich srozumitelnost a tvrdí, že si policejní přepisovači některá slova domýšleli. Ukázalo se to na druhém odposlechu. Tvrdil jsem, že nezaznělo to, co mi říkají, a když odposlech přehráli, museli to uznat, dodal Rozbořil. Podle jeho slov bylo srozumitelných jen asi 30 procent nahrávky.

Rozbořil se kvůli kauze Vidkun stal téměř úhlavním nepřítelem vedení ČSSD, které ho opakovaně vyzvalo k odstoupení, hejtman to ale opakovaně odmítal. Já neuplácím a úplatu neberu, stojí si za svým politik. 

Obviněný hejtman je přesvědčený, že jeho kauzu někdo režíruje. Vím, kdo za tím pravděpodobně stojí, a nechci to komunikovat, to je politika, dodal Rozbořil. Svůj případ přirovnává ke kauze Nagygate. Mám hrůzu, že to dopadne jako kauza Nagyová, myslí si hejtman.

akublender ( 7. prosince 2015 20:17 )

Nagyová doplatila nepřiznanou darovací daň. Jestli má hrůzu z tohoto, tak já mám hrůzu z toho, co za idiota se v ČR může stát hejtmanem.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa