Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Ministr Bendl: Vzestup v kariéře, sešup v životě

Autor: Eva Pospíšilová, Kbali - 
13. října 2011
06:15

Kariéra Petra Bendla (45, ODS) vzala obrátku strmě vzhůru. Včera poprvé se dostavil jako ministr zemědělství na jednání vlády. Jeho život však naopak nabral docela slušný sešup. Z luxusu po boku bohaté podnikatelky Tamary (48) se teď připravuje na drsnější životní podmínky. Bendl sice nyní bydlí v luxusní chatě ukryté v lesích na břehu vodní nádrže Slapy, ale ta také patří jeho zatím stále ještě manželce. Sám jinak vlastní jen ruiny. I když stavení v Dolním Bezděkově, jež si koupil letos a momentálně je přestavuje, ho přišlo na dva miliony.

Donedávna jen řadový poslanec se přesně před týdnem stal novým ministrem zemědělství. Blesk proto zajímalo, jaké jsou majetkové poměry Petra Bendla. „Více než rok žiji sám na Slapech a předpokládám, že budu brzy rozvedený,“ napsal v SMS zprávě politik, který se do lesů na břeh nádrže přestěhoval z luxusní vily v Lánech. Do budoucna bude ovšem Bendl muset opustit i sídlo na břehu nádrže. „Zůstane Tamaře,“ přiznal Blesku. Nové sídlo si už politik buduje v Dolním Bezděkově u Kladna. Dal za ně dva miliony korun.

„Domek jsem zaplatil z úspor,“ upřesnil k tomu někdejší ministr dopravy, poslanec a současný šéf rezortu zemědělství. Zatímco dosud bral jako předseda sněmovního podvýboru pro dopravu 67 300 Kč, nyní bude mít jako ministr základní plat bez náhrad 106 900 Kč. Bendl podle katastru nemovitostí vlastní dvě stavení. Jedno právě v Dolním Bezděkově a druhé – starý mlýn – ve Skřivani na Rakovnicku.

„Objekt jsem koupil za částku, tuším, 650 tisíc korun. Je tam ale potřeba velká rekonstrukce, o které jsme s Tamarou dříve uvažovali, náš rozchod ovšem toto rozhodnutí změnil. Rád bych mlýn prodal, neboť chci zůstat v Dolním Bezděkově,“ doplnil Bendl. Na Kladensko se zřejmě společně s ním přestěhují i jeho čtyři koně, pes a kakadu. Člun, který nyní kotví u malého mola u domu na Slapech, by do budoucna jinak také vášnivý rybář chtěl prodat. Za kolik? To není jisté. On sám jej získal za zhruba 1,4 milionu korun.

Co Bendl vlastni

2x nemovitosti za 2,65 milionu

1x člun za 1,4 milionu

1x v.z Mercedes za 1 milion

4x kůň

1x pes

1x papoušek kakadu

komentator ( 14. října 2011 10:01 )

Bendl je především velký podrazák! Když ODS projela volby do krajských zastupitelstev a do senátu, tak Bendl podporoval návrh Béma požadující odstoupení tehdejšího šéfa ODS Topolánka! Topolánek si pak "koupil" ex-hejtmana Bendla (Bendl prohrál s Rathem v krajských volbách) tím, že ho jmenoval ministrem dopravy! A Bendl se otočil na "obrtlíku" a podrazil Béma! Před pár měsíci kritizoval Bendl spolu s Tluchořem jménem středočeské ODS slabého premiéra Nečase, že neobhajuje dosti důsledně zájmy ODS v trojkoaliční vládě! A co se stalo? Bendl se znovu nechal "koupit" tentokrát premiérem Nečasem. Bendl přitom podrazil svého kolegu ze středních Čech Fuxu, kterého nahradil ve funkci ministra zemědělství!! Není Bendl nechutnej podrazák? Vždyť ten slizoun Bendl by za ministerskou funkci prodal vlastní babičku!!

zdan ( 13. října 2011 16:50 )

Tak to by milej museli vyrazit všechny zmetky,co se drži u koryt.

zdan ( 13. října 2011 16:48 )

Ja myslim,že v zemědělstvi už nejde nic zprasit,to už je tak zprasene,že to už nikdo nikdy neda do pořadku.A oto jim šlo.

zdan ( 13. října 2011 16:45 )

Blesk vi prd.

zdan ( 13. října 2011 16:44 )

At je Rath jaky je,ale to co tvrdi o Bendlovi je jistě pravda,nebot v opačnem případě by na něj Bendl už davno podal trestni oznamení.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa