Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Rath o Bendlovi: Na co sáhne, to pohnojí

Autor: ČTK, mivr - 
10. října 2011
19:22

Nový ministr zemědělství Petr Bendl (ODS) má podle svého dlouholetého kritika Davida Ratha (ČSSD) pro novou funkci vynikající kvalifikaci, protože "na co v minulosti sáhl, to pohnojil". Středočeský hejtman to v pondělí řekl novinářům. Podle něj je Bendlovo jmenování zprávou pro všechny adepty, že k získání jakéhokoliv nisterstva nepotřebují odborné znalosti. Bendl se k tomu ještě nevyjádřil.

Rath uvedl, že podle jeho informací sice přišel Bendl do styku se zemědělstvím v 80. letech jako člen žňové komise SSM, kdy "kontroloval boj o zrno", ale jiné zkušenosti zřejmě nemá. Bendl vystudoval vysokou školu strojní a textilní, v minulosti byl mimo jiné starostou Kladna, středočeským hejtmanem nebo ministrem dopravy. Minulý týden vystřídal v křesle ministra zemědělství odvolaného Ivana Fuksu (ODS).

"Je to dobrá zpráva pro všechny, kteří by chtěli být v budoucnu ministry. Že k tomu nepotřebují žádnou kvalifikaci. Jakékoliv ministerstvo je otevřeno komukoliv. I já jsem v duchu zajásal, protože tedy i mě může v budoucnu potkat to štěstí, že budu třeba ministrem průmyslu, ministrem zemědělství, ministrem životního prostředí nebo ministrem obrany," prohlásil ironicky Rath. "Stačí jenom, když dostatečně včas někoho zradíte a pomůžete premiérovi," dodal.

Narážel tím na spekulace, podle nichž se premiér Petr Nečas (ODS) snaží jmenováním Bendla ministrem ovlivnit středočeskou organizaci ODS před volbou nového lídra. V jejím čele by totiž mohl Bendla nahradit Nečasův kritik a někdejší šéf poslaneckého klubu strany Petr Tluchoř, který má na své straně větší část vlivných regionálních politiků. Fuska mu je názorově blízký. Středočeská organizace přitom před nastávajícím sjezdem jako jediná otevřeně odmítla například prodloužení mandátu Nečasova vedení ODS.

Nečas ale náhlou rošádu na ministerstvu zemědělství zdůvodňoval svou dlouhodobou nespokojeností s prací ministra Fuksy, mimo jiné kvůli správě lesů či Fuksově postoji k velkému tendru na likvidaci starých ekologických škod.

tabave ( 13. října 2011 14:07 )

Přesně,ale chybí mi komentáře našich nezávislých medii.Oni umí komentovat každou sebemenší pitomost o ČSSD, ale zlodějny naši pravice ODS a TOP09 budou zatloukat.Koho chleba jíš, toho píseň zpívej že?

tabave ( 13. října 2011 14:01 )

Nevím, co se vám na vyjádření pana Ratha nelíbí.Je to přesné a není na tom nic sprostého.On na rozdíl od některých pravičáků nepotřebuje nikoho fackovat,umí to vyjádřit slušně a při tom ironicky.A to každý neumí a proto ho zhazuje.

petulka011 ( 13. října 2011 12:35 )

"Rath o Bendlovi: Na co sáhne, to pohnojí" pane Rath z vás lezou teda zase hou...na..Asi by to chtělo zase Macka a bude facka....

komentator ( 12. října 2011 12:48 )

bendl je vynikající manažer! rade "první ligu" Jako středočeský hejtman se Brndl pěkně nabalil při privatizaci několika středočeských nemocnic

clarocesi ( 12. října 2011 11:34 )

On může, už si nahrabal!

Zobrazit celou diskusi