Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Rath perlil: Chodí sem Kalousek zpitý pod obraz?

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: bali, apk - 
3. května 2011
21:50

Místo jednání Sněmovny o novele silničního zákona, která se zabývala i trestáním alkoholu za volantem, útočil slovně David Rath (ČSSD) na nepřítomného ministra financí Miroslava Kalouska.

Sociální demokrat David Rath se během jednání “obul“ do Kalouska hned dvakrát. Jednalo se o  toleranci množství alkoholu v krvi za volantem. David Rath příležitosti využil a prohodil k nepřítomnému ministrovi: "Žijeme v zemi, kde netolerujeme ani setinu miligramu alkoholu v krvi, protože říkáme, že se s alkoholem nesmí řídit motorová vozidla, ale tolerujeme řízení ministerstva financí u lidí, kteří zjevně prokazují nesmírně  vysokou hladinu alkoholu. Nikomu to nevadí, nikdo se tím nezabývá a všichni to bereme jako normu," nechal se slyšet Rath.

"Jsem v této Sněmovně asi jediný, nikoliv alkoholik, ale adiktolog, respektive alkoholog," prozradil Bém svou původní profesi.

Rath bleskově reagoval: "Já jsem odborník na interní medicínu, vy jako adiktolog jste mohl přispět k tomu, jestli zde byl skutečně zpitý pod obraz boží jako to připadlo mně, nebo jestli to byla jen taková drobná fyzicky psychická indispozice, která s požitím alkoholu neměla co do činění," přitvrdil Rath výrokem na Kalouska, který byl stále nepřítomný." Příště si vás budu volat na pomoc k rozlousknutí tohoto složitého oříšku, byť mně tak složitý nepřipadá," slíbil Rath.

Už jednou stály Ratha výroky proti Kalouskovi  10 000 korun. Loni totiž ministra obvinil, že je opilý. Ten se bránil, že mu lékař alkohol zakázal, ale na Ratha si postěžoval u mandátového a imunitního výboru. Ten Ratha finančně potrestal.

clarocesi ( 5. května 2011 13:54 )

Domnívám se ,že pan Rath (titul doktor je urážka pro ostatní doktory) je ukázka jak se i nevychované kopyto může dostat do vrcholové politiky a držet se tam jak klíště.Jedinej kdo to byl schopen adekvátně řešit byl pan doktor Macek.Ne že bych fandil Kalouskovi, to ani náhodou, ale Rath to je opravdu něco.Na druhé straně bez něj by se člověk bez jeho stupidních výroků ani nezasmál.U něj je jasné, že si člověk nesmí plést inteligenci s vychcaností.

komentator ( 4. května 2011 12:59 )

A co defenstrace? Nebo Kalousek do Vltavy! Karel IV a Václav IV prý nechali nepoctivé řemeslníky a obchodníky vymáchat ve Vltavě? Co tkahle obnovit staré dobré tradice?

komentator ( 4. května 2011 12:56 )

"Střízlivou finanční politiku" provádí ožrala Kalousek! Becherovka inspiruje Kalouska!

gevi ( 4. května 2011 10:21 )

Peprné výrazy si šetřete na jinou příležitost. Protože pravicoví voliči zase nechápou ty, co volí KSČM a ČSSD. Já nevolím nikoho, ale nikdy bych si netroufal častoavt voliče jakékoli strany "peprnými výrazy". Každý člověk to holt vidí jinak, ale kvůli tomu není o nic hloupější než vy. Mimochodem, at´ taky napíšu něco k článku, Ratha nemůžu ani vidět a z jeho ochotnického pseudohumoru ně mě leze trapnost. Člověk který zastává dvě dobře placená místa a ještě si přivydělává jinde a to nemluvím o osobním životě, je pro mě opovrženíhodný kariérista.

komentator ( 4. května 2011 10:18 )

Dobrý nápad. Udržovat ožralu Kalouska pořád silně "pod párou". Pokud bude kalousek na mol, nebude moci rozkrádát majetek státu!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa