Od setkání v Moskvě se žádný "průlom" nečekal, v plánu nebylo ani zveřejnění závěrečného dokumentu. Hnutí Tálibán předem prohlásilo, že nechystá žádné oficiální kontakty s delegací z Kábulu a za cíl schůzky považuje "hledat mírové řešení afghánského problému a ukončit americkou okupaci" země.

Zástupci vlády podle agentury Reuters členům Tálibánu v Moskvě zopakovali nabídku prezidenta Ašrafa Ghaního vést mírová jednání bez jakýchkoli předběžných podmínek. "Diskutovali jsme s Tálibánem o přímých mírových rozhovorech a vyzvali jsme je, aby vybrali místo a čas," sdělil vedoucí vládní delegace Ašan Tahírí.

Jeho zástupce Azizulláh Muhammad agentuře TASS řekl, že během oběda vládní delegace krátce přímo hovořila se zástupci Tálibánu a že setkání proběhlo v "přátelské atmosféře". Nicméně dohoda o přímých rozhovorech Kábulu s Tálibánem zatím na stole není. "K jejich zahájení je ještě třeba splnit řadu předběžných podmínek," dodal bez upřesnění Muhammad.

Zároveň ale sdělil, že bylo dosaženo dohody o novém setkání v tomto formátu. "Rusko už pozvalo naši delegaci, aby se zúčastnila. Termín uspořádání nové schůzky se bude teprve dojednávat," citoval TASS Muhammada.