Demonstranti zapalovali pneumatiky a házeli kameny a zápalné lahve na izraelské vojáky. Mezi hozenými předměty byl i ruční granát a jedno výbušné zařízení. Nikdo nebyl zraněn a příslušníci armády se snažili protest rozehnat. Dva Palestince, kteří se pokusili dostat přes bezpečnostní plot, pak zadrželi, uvedla izraelská armáda.

V Pásmu Gazy u hranice s Izraelem Palestinci od konce března protestují proti blokádě pásma a dožadují se možnosti vrátit se na území, která byla kdysi domovem jejich předků, ale dnes se nacházejí v Izraeli. Za dobu trvání protestů izraelská armáda zabila na 180 Palestinců; o život také přišel jeden izraelský voják, kterého zabil palestinský odstřelovač.

Izrael si za používání ostré munice proti účastníkům palestinských protestů vysloužil kritiku značné části mezinárodního společenství. Spojené státy se ale za svého spojence postavily a uvedly, že radikální hnutí Hamás, které v Gaze vládne, protesty zorganizovalo s cílem odpoutat pozornost od svého špatného vládnutí a zároveň skrýt snahy svých členů proniknout do Izraele. Hamás to popírá.