"Naše třída je třída Včeliček, lítat jsme se ještě nenaučili, tak jsme chtěli aspoň vylézt co nejvýše. Úkolem bylo také vylézt za Včelkou Májou, která je patronem naší třídy, poté děti dostaly vysvědčení," uvedla učitelka.

Konec svého prvního školního roku děti začaly slavit ve čtvrtek večer, kdy měly společně s rodiči táborák, prošly stezku lesem. "Hráli jsme hry, jak známe naši školu, sebe navzájem, co si už pamatujeme. Tatínci uvařili kotlíkový guláš, nakonec jsme prošli stezku lesem ještě jednou za tmy a šli spát do školy. Ráno jsme zamířili na lezeckou stěnu," řekla Lorencová, která loni v jiné třídě rozdávala vysvědčení v bazénu.

Děti dnes byly z netradičního způsobu předávání vysvědčení nadšené. "Moc se mi to líbí, ještě jsem nikdy na lezecké stěně nebyla," řekla ČTK sedmiletá Stella.

O rok starší školáci zakončili školní rok ve zvířecím útulku, jiné třídy této školy přebíraly vysvědčení v altánku v parku v centru města, v Baťově mrakodrapu či při pikniku na travnaté ploše.

Část škol v regionu ukončila výuku již dnes, někteří ředitelé vyhlásili na pondělí a úterý ředitelská volna, ve školách také již začaly tradiční letní úpravy či rekonstrukce.