Část Autengruberových obrazů vlastní muzeum, část zapůjčili soukromí sběratelé. V nově vytvořené podobě by měla galerie vydržet minimálně dva roky. "Změnili jsme celý koncept, takže je zde vystavena řada obrazů, které dosud neměli návštěvníci možnost vidět," řekl Simota. K nové instalaci galerie vyšla také kniha, jejímž autorem je ředitel Ústavu dějin umění Akademie věd ČR Vojtěch Lahoda.

Autengruber se narodil v Pacově v roce 1887. Vystudoval mnichovskou akademii výtvarných umění, maloval portréty a akty, vedle toho se věnoval kopírování obrazů starých mistrů a motivům zátiší s maskami. Po první světové válce se usadil v Praze. Zemřel na španělskou chřipku v roce 1920.

V muzejních chodbách je nově instalovaná expozice Československá armáda a Pacov. "Sídlila zde vojenská posádka, ale téma se nám dosud v expozici nevyskytovalo, i když o ně byl mezi lidmi zájem," řekl Simota. Další nová expozice se věnuje dějinám Židů v Pacově. Zpracovala ji Blanka Rozkošná ze společnosti Matana věnující se správě židovských památek.

Lidový kroj pomohla z dochovaných pramenů rekonstruovat učitelka, nadšená etnografka a vedoucí souboru Trnávka Vladimíra Svobodová. "Léta svědomitě objížděla muzea v Pelhřimově, Jihlavě a další. Komunikovala s etnografickými pracovnicemi a podařila se mimořádná věc, která nám doplní historickou expozici o zajímavé a krásné exponáty. Lidovou tradici Pacovska teď můžeme ukázat i v této podobě," řekl Simota.

Akce Sedm let na zámku připomene v sobotu 7. výročí otevření pacovského zámku, kde vedle muzea sídlí také knihovna a kulturní středisko. Na programu je koncert, vystoupení folklorního souboru Trnávka nebo komentovaná prohlídka galerie, kterou povede Lahodova žačka Pavlína Bartoňová.

Zámek byl po rozsáhlé tříleté rekonstrukci za více než 60 milionů korun otevřen 17. listopadu 2011. Původně byl založen jako hrad ve 13. století, na zámek byl přestavěn o tři století později. V 18. století se z něj stal klášter bosonohých karmelitánů. Přímo v zámeckém objektu se v roce 1864 narodil básník Antonín Sova. V roce 1947 zámek obsadila československá armáda, která zdevastovaný objekt opustila v roce 1992.