"Nejedná se však o pouhé přečtení textu u stolu, ale o náčrt inscenace, která je připravena během čtyř zkoušek a v níž herci hrají v prostoru s textem v ruce," upřesnil mluvčí divadla Radek Smetana.

V INprojektech divadlo uvádí na Malé scéně od roku 2010 české i světové divadelní novinky. Inscenace připomíná absurdní drama. Hrají v něm Josef Láska, Štěpánka Fingerhutová, Ludmila Mecerodová, Jan Musil a Radek Žák.

"Vladimirova děvka je dramatický text experimentálního charakteru. Jednotlivé situace se v něm opakují znovu a znovu, pokaždé trochu jinak. Kdesi na drsném severu se odehrává příběh hlavního hrdiny Olava, minulost se prolíná s přítomností," uvedla dramaturgyně Anna Hlaváčková.

V hospodě jsou s hlavním hrdinou vesničané, kteří přehrávají Olavovi příběh jeho života. Hru s herci nastuduje absolventka oboru činoherní režie brněnské JAMU Hana Marvanová. "Nechci prozrazovat příliš, ale hlavním tématem hry je psychický vývoj člověka, který si nechce přiznat nepříjemnou pravdu," řekla Marvanová.

Scénické čtení Vladimirovy děvky doprovodí hudba herečky a muzikantky Kristýny Hulcové. Po skončení hry mohou diváci s tvůrci jako obvykle debatovat.