Speciální záchytná parkoviště, dopravní omezení ani zvláštní linky MHD nebudou. Policie hlídky neposílí. ČTK to řekla krajská policejní mluvčí Štěpánka Uhlířová. "Zvláštní opatření nebudou, ale budeme situaci monitorovat, budeme na místě i v blízkosti a v případě porušení zákona nebo jakýchkoli problémů budeme připraveni zasáhnout," uvedla.

Druhý ročník série Létofest, která letos nabízí hudbu v osmi městech ČR, bude oproti loňskému jednodennímu dvoudenní. Hlavními lákadly jsou podle organizátorů kapela Kabát se show trvající 75 minut nebo Chinaski v nové sestavě. Kapely vystoupí na pódiu velkém 36 x 14 metrů.

Techniku pro skupinu Kabát poveze 11 kamionů, před jejich koncertem postaví technici zvláštní molo. Překvapení chystají i Chinaski, design jejich scény vzešel z alba Není nám do pláče. "Na pódium ovšem přidáme šest velkých sloupů s ledkami. Během každé písně se na nich bude promítat speciální obsah," uvedl Martin Pokorný z managementu Chinaski. Zpěvačka Anna K. slibuje všechny své hlavní hity a písně z aktuálního alba Světlo.

Doprovodný program nabídne skákací hrad, dílny, malování na obličej, fotbalový turnaj rodičů s dětmi, grilovací koutek i stan s youtubery. Organizátoři připomenou i 100 let Československa. Připraví stan, kde znázorní vývoj československé hudby po dekádách od roku 1918 do současnosti. "Bude zde možné vidět prezentaci hudby jak v obrazové podobě, tak formou tabletů a sluchátek, kde si bude moci každý návštěvník poslechnout hity daného období," uvedla Freibergová.

Podrobný program akce je na webu. Létofest se i letos spojil s nadací Můj nový život, umožní onkologicky nemocným dětem a jejich rodinám bezplatný vstup. "Novinkou je spolupráce s lokálními dětskými domovy. I děti z těchto domovů budou mít vstup na akci zdarma," uvedla Freibergová.