"První část každého večera věnujeme živým audiovizuálním vystoupením. Vybíráme originální a rozmanité koncertní projekty, které se díky prvotřídním světovým vizuálním umělcům mění ve více smyslové zážitky," uvedl ředitel festivalu a dramaturg Jakub Pešek. "Jak se připozdívá, atmosféra se vyvíjí a s pomocí těch nejpovolanějších producentů a dýdžejů ji postupně eskalujeme do něčeho, co by se dalo nazvat opravdovým propoceným klubovým ravem," dodal.

Na festivalu dále vystoupí novozélandský hudebník Fis, aby s vizualisty Lunchmeatu připravil světovou premiéru nové AV live show. K vrcholům letošního programu budou patřit oslavy narozenin dvou labelů, které výrazně ovlivnily britskou elektronickou scénu. Čtvrt století od svého vzniku si připomíná Downwards Records patřící k průkopníkům industriálního techna či post punku. Do Prahy přijede jeden ze zakladatelů labelu Regis, o dalších umělcích se jedná. Před deseti lety pak byl založen londýnský Night Slugs, který staví na směsici žánrů od chicagského a detroitského housu, přes britský grime a hip-hop až po synth-pop, electro a trap.

Festival přivítá také domácí umělce - prvními oznámenými lokálními jmény jsoa Citty & Aeldryn a Awali & Frances Sander, v obou případech s živými audiovizuálními sety. Doprovodný program vedle výstavy ve Veletržním paláci zahrnuje workshopy, sympozium o digitálním umění nebo dvouměsíční projekci na podstavec bývalého Stalinova pomníku na Letenské pláni. Program festivalu je postupně zveřejňován na www.lunchmeat.cz. a facebookovém profilu akce.

Z festivalu, jehož původním záměrem bylo zprostředkovat světovou hudbu pražskému publiku, se Lunchmeat změnil v událost, na kterou přijíždí podstatná část publika ze zahraničí. Portál Electronic Beats jej nazval "nenápadným drahokamem", jehož program je "na úrovni některých z nejlepších světových festivalů".