Švýcarský provazochodec a akrobat David Dimitri má na festivalu Arena svou pražskou premiéru. Na náplavku přijel se svým představením L'Homme Cirque. Syn slavného švýcarského klauna Dimitriho vyrůstal jednou nohou ve světě klasického cirkusu, ale dospíval v době, kdy se mladí cirkusáci už začali klasické formě vzdalovat a hledali nové cesty. Tehdy vznikl pojem nový cirkus. David Dimitri vystupoval například na newyorské Broadwayi nebo s jedním z nejznámějších cirkusových uskupení Cirque du Soleil.

David Dimitri i v 55 letech podává pozoruhodné fyzické výkony: je schopný skákat salta na laně a ve svém více než hodinovém představení vystupuje jako artista, akrobat a herec, sám se při chůzi po provaze doprovází na několik hudebních nástrojů, a dokonce sám sebe vystřelí dělem do kopule stanu. K tradičním pomůckám akrobatů přidal také třeba běžecký pás, na kterém umí tančit, a k dechberoucí fyzické náročnosti přidává osobitý humor a poetiku. Kromě všech dovedností, které dnes pražskému publiku předvedl, se David Dimitri proslavil i několika extrémními dálkovými přechody na laně.

Vedle cirkusového šapitó je na náplavce ještě stavba, které další účastník festivalu, artista Gibé, říká silo. Dvanáct metrů vysoký prostor kruhového půdorysu o průměru deset metrů Gibé využívá horizontálně i vertikálně. Diváci sedí po celém jeho obvodu ve dvou spirálovitě nad sebou vedoucích chodbách, což samo o sobě zajišťuje ojedinělý zážitek.

Boris Gibé se pro představení nazvané L'Absolu nechal inspirovat živly, zemskou přitažlivostí, bytím člověka i jeho kořeny a touhou či snahou se vyrovnat se silou přírody. Svůj příběh vypráví především obrazem, prolínáním atmosfér, hudby, ruchů, světel a materiálů. Vše se děje jen za přítomnosti jednoho herce, jímž je sám autor, ale způsob jeho vyprávění je natolik silný, výtvarný a originální, že partnery kromě diváků nepotřebuje.