Zůstáváme věrni svému původnímu názvu a ambicím, stejně tak i okruhu blízkých umělců. Budeme nadále reprezentovat a zastupovat talentované osobnosti nejen z generace svých zakladatelů, a to jak z Čech, tak i ze zahraničí,“ uvedla ředitelka Trafo Galerie Blanka Čermáková.

Trafačka ukončila působení v bývalé vysočanské trafostanici ČKD loni. Vlastník nemovitosti s ní měl jiné záměry.

Trafačka sloužila jako rezidence pro umělce, galerie i místo pro koncerty. Věnovala se především všem možným formám pouličních umění. Trafačce se přezdívalo Chrám svobody podle podtitulu dokumentárního filmu, který o prostoru natočili Saša Dlouhý a Roman Vávra.

Po Petrbokově výstavě inspirované tvorbou i osobními setkáními s umělci Jakem a Dinosem Chapmanovými připravuje kurátor Urban na říjen výstavu Michala Cimaly. Počátkem prosince v galerii pokřtí na deváté narozeniny Trafačky knihu, která rekapituluje celou její osmiletou historii.

Tunel Blanka neexistuje, tvrdí náměstek primátorky Dolínek. Z ošklivé zeleniny uvařili u Národního divadla dva tisíce polévek. A zastupitele Prahy 5 vystrašil bezdomovec. Podívejte se na nový díl zábavně-zpravodajského pořadu Selfie z Prahy:

Video
Video se připravuje ...

Tunel Blanka neotevřou, žádný není! A metro za 20 miliard zachraňují kýble Matěj Smlsal, Matěj Šrám, David Vaníček