Policie zkoumala obsah plakátů a billboardů dvou stran z úřední povinnosti na základě dotazů médií. Na billboardu strany Čisté Ústí, jehož lídrem byl předseda Dělnické strany sociální spravedlnosti Tomáš Vandas, stálo: Neplatit parazitům! Hnutí Ústecké fórum občanů (UFO) mělo zase plakát s nápisem Město bez parazitů. Obě uskupení se bránila spojitosti s nějakou skupinou obyvatel. "Tento případ byl založen, protože nebyla naplněna skutková podstata trestného činu ani přestupku," uvedl Vítek.

Ze stejného důvodu byl založen případ podezření z manipulace a ovlivňování při volbách ve čtvrti Krásné Březno a v Trmicích na Ústecku.

Kriminalisté zasahovali přímo ve volební místnosti ve čtvrti Krásné Březno v Ústí nad Labem. Zapisovatelka nahlásila policii případ, kdy najednou přišlo zhruba 30 voličů, kteří obvykle o volby zájem nemají. Navíc je údajně k volební místnosti přivezl automobil. Volby v daném okrsku vyhrálo doposud vládnoucí Ústecké fórum občanů (UFO) se ziskem 24,68 procenta hlasů, což je téměř o 20 procent hlasů více než v roce 2014.

Kvůli možnému ovlivňování voleb podala koalice TOP 09, KDU-ČSL a STAN k soudu stížnost na volby. Návrh na opakování voleb v Ústí nad Labem soud zamítl stejně jako všechny další stížnosti v Ústeckém kraji.

V souvislosti s komunálními volbami policie už dříve obvinila tři lidi. Dva muži čelí podezření, že na adresu svých nemovitostí na Chomutovsku přihlašovali k trvalému pobytu lidi z Teplicka, aby jim tam vzniklo volební právo. Za přečin maření přípravy a průběhu voleb a referenda jim hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři roky. Další muž je obviněn ze stejného činu formou spolupachatelství.

Další podněty podané na policii v souvislosti s volbami policie stále řeší. Vyšetřování podle Vítka nebylo zatím ukončeno ohledně předvolebních plakátů v Mostě.

Volbami v Mostě se bude ještě zabývat Ústavní soud. Krajský soud totiž zamítl všechny stížnosti, které se hlasováním zabývaly. Proti zamítnutí návrhu na neplatnost voleb podala k Ústavnímu soudu stížnost právní zástupkyně čtyř Romů z Chanova Pavla Krejčí. Na soud se obrátili Romové proto, že podle nich při volbách byly narušeny základní principy demokratického právního státu.