Hlášení o střelbě v Rokycanech přijal operační důstojník policie na lince 158 kolem 22:00. Na místo vyjeli kromě záchranářů také policisté krajského ředitelství z Plzně a zahájili pátrání. "Pátralo se nejen v Rokycanech, ale i v okolí. Desítky policistů prohledávaly různá vytipovaná místa a již necelé dvě hodiny po činu se zásahové jednotce podařilo cizince zadržet v Plzni na Lochotíně," řekla Korandová. Podle svědků se v noci na sídliště sjelo množství policejních aut, ve vzduchu létal vrtulník.

Kriminalisté případ vyšetřují jako pokus vraždy. Údajným motivem jednání byly vzájemné vztahy. "Zbraň byla nelegálně držená a policisté ji během pátrání nalezli a zajistili," dodala Korandová.

Podle serveru krimi-plzen.cz je podezřelým Albánec, který je jedním z bývalých šéfů albánské drogové mafie a střílel prý na svou manželku. V minulosti byl odsouzen na deset let za organizování drogových obchodů s pervitinem a heroinem z Čech do Německa. Jednou také ujížděl po dálnici D5 před policií skoro dvousetpadesátikilometrovou rychlostí. Když mu policisté zablokovali cestu, pokusil se utéct a cestou zahodil nelegálně drženou pistoli, uvedl server.