Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Hrůza 1. oddělení a polévka z Knorra: Postrach Roubíček rozřezal a uvařil své oběti!

Autor: pma, ČTK - 
9. února 2024
18:02

Vladislavu Roubíčkovi bylo v únoru roku 2004 teprve dvaadvacet let. I přesto se dopustil něčeho, nad čím dodnes kriminalisté i veřejnost nevěřícně kroutí hlavami. Roubíček tehdy se svým devatenáctiletým komplicem Alešem Lajtárem brutálně zavraždil milence Miloše Knorra a Štefana Kissa. Partnery po dlouhých 14 dnech rozřezal. Knorrovy ostatky dokonce uvařil a upekl v troubě. Co se nevešlo spláchl do záchoda. Za dvojnásobnou brutální vraždu byl Roubíček odsouzen na 25 let vězení, komplic odešel s trestem 15 let odnětí svobody. 

Počátkem roku 2004 pobýval tehdy dvaadvacetiletý Vladislav Roubíček u známého Miloše Knorra a jeho partnera Štefana Kisse. První týdny si v domě v pražských Strašnicích užíval a u známých bydlel i se svým kamarádem, tehdy 19letým Alešem Lajtárem. Po čase ale Roubíček přišel se myšlenkou, jak si obstarat peníze. Rozhodl se, že Knorra s Kissem zavraždí a rozprodá jejich majetek! 

Svůj zvrácený plán začal Roubíček realizovat tak, že milencům začal do jídla přidávat rtuť. Když nejevili známky otravy, rozhodl se Roubíček konat. Tehdy jednapadesátiletého Knorra společně s komplicem udusili polštářem. Sedmatřicetiletému Kissovi hodili během koupele do vany zapnutý elektrický vařič. Muž jako zázrakem přežil, Roubíček ho ale uškrtil. 

Vařil Knorrovu polévku

Obě těla vrazi schovali a mysleli si, že díky zimnímu počasí na vraždu nikdo nepřijde. V domě i se zavražděnými dál žili jakoby nic a rozprodávali jejich majetek. Po dvou týdnech se ale po domě začal linout odpudivý zápach rozkládajících se těl. Roubíček rozhodl, že se mrtvol musí zbavit. Pomocí pilek na dřevo a železo těla rozřezal. Knorrovy ostatky dokonce uvařil a následně upekl v troubě. Část tkání a zbytku těla pak spláchl do záchodu. „Podle svědka dokonce cynicky tvrdil, že vaří Knorrovu polévku,“ uvedl před časem předseda senátu Jiří Lněnička.

Torza těl pak Roubíček i Lajtár zakopali na zahradě a po čase se přestěhovali do Ústí nad Labem k jinému homosexuálovi. I toho dle své výpovědi chtěli zabít, překazila jim to ale policie. V létě roku 2004 totiž jeden z bagristů u domu na Praze 10 při upravování strženého svahu nalezl pozůstatky jedné z Roubíčkových obětí a policie pak na místě objevila i druhé tělo. Za dvojnásobnou brutální vraždu byl Roubíček odsouzen na 25 let vězení, komplic odešel s trestem 15 let odnětí svobody. 

V domě hrůzy vyrůstal i Jiří Menzel

Případ se objevil i v oblíbené kriminálce Případy 1. oddělení. Epizoda Podnájemníci, která byla prvním dílem poslední třetí série, vychází opravdu z dvojnásobné vraždy na Praze 10. Podobně jako u ostatních epizod se i tady scénáristé drželi velmi věrně skutečností.

Seriálový komplic tak kriminalistům například s pláčem během výslechu přizná, že obětem do rizota přidávali rtuť z teploměrů. „Když pak byl mrtvej i Čočka (ve skutečnosti šlo o Štefana Kisse, pozn. redakce), zaslali jsme ta těla do válendy. Po čtrnácti dnech to ale začalo smrdět, tak jsme to polejvali savem a voňavkama, co po nich zbyly,“ uvedli seriálový vrazi.

Dům, kde došlo před dvaceti lety k brutálnímu dvojnásobnému mordu, znal moc dobře i oscarový režisér Jiří Menzel. Ten před lety v pořadu České televize Neobyčejné životy přiznal, že tam jako dítě žil. „Bydleli nějaký dva chudáci, který nějakýho kamaráda zabili a snad i kus snědli a zbytek zakopali,“ vyprávěl Menzel. Popsal, že garáž, na kterou si on z dětských let pamatuje, musela policie kvůli hledání ostatků tehdy srovnat se zemí. 

Video  Případy 1.oddělení se vrací. Tvůrci pro Blesk prozradí zákulisí 3. série. Kdo bude vrahem?  - Pavlína Horáková, Jan Jedlička
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání