Muž bral z bytu drobnou elektroniku, peníze, šperky, kosmetiku, v některých případech i oděvy. Věci dával do zastaváren, někdy je ale prodával lidem na ulici nebo v restauracích, řekl Šustek.

Muž se podle něj do bytů dostával hrubým násilím - vypáčením vstupních dveří. "Dopouštěl se této trestné činnosti v dopoledních hodinách. Procházel domy od horních pater směrem ke spodním, zvonil na zvonky a zkoušel, jestli někdo je v bytech. Dokonce v některých případech vypínal elektrický proud, aby zjistil, kdo v těch bytech je, jestli se někdo objeví, neobjeví," popsal policista.

V Ostravě muž vykradl deset bytů, v Liberci stejný počet. "Při zadržení a následné domovní prohlídce byl poněkud zaskočen informací, že víme o těch případech v Liberci, neboť se domníval, že tak daleko od Karviné respektive Ostravy ho nikdo nezná, takže by se na něj nemělo přijít," řekl Šustek. Liberečtí policisté si ale všimli stejných znaků vloupání a případ dali s ostravskými kolegy dohromady.

Zloděj do Liberce dojížděl za svým kamarádem, který mu slíbil práci. "Tu práci neměl, ale když už tam dojížděl, tak to vzal při jednom," uvedl policista. Muž nepracoval, živil se pouze náhodnými brigádami. Peníze podle Šustka sháněl jak pro svoji obživu, tak na to, aby mohl platit výživné na svoji dceru, včetně dluhů na alimentech.

K zločinům se přiznal. Nyní čeká v cele, jak soudce rozhodne o návrhu na jeho vzetí do vazby. Hrozí mu až pět let vězení.