Generální ředitel firmy Petr Teichmann uvedl, že Viadrus přišel v posledních měsících na trh s několika novinkami v podobě dvou ekologických kotlů Viadrus U68 a E68. "Díky tomu předpokládáme budoucí ekonomický růst společnosti. Příští rok navíc plánujeme třetí model kotle, který bude plně automatický. Ponese označení A68," uvedl Teichmann.

Předseda Odborového svazu KOVO ve Viadrusu Aleš Spiewok uvedl, že se do kolektivní smlouvy podařilo zakotvit také příspěvek zaměstnavatele na penzijní připojištění a věrnostní prémie za odpracovaná léta ve firmě. "Lidé, kteří jsou ve firmě deset let, mají nárok na odměnu k životnímu jubileu ve výši 6000 korun. Po 45 letech pak dostanou odměnu ve výši 28.000 korun," uvedl Spiewok.

Viadrus je tradičním ryze českým výrobcem produktů z šedé litiny, zejména kotlů a radiátorů. Patří i mezi významné hráče na evropském topenářském trhu a je jedním z posledních evropských výrobců litiny. Má přibližně 450 zaměstnanců. Ročně vyrábí zhruba 22.000 tun litiny, což představuje přes 20.000 kotlů a asi 300.000 radiátorů. V letošním roce očekává firma obrat kolem jedné miliardy korun.