Majetek sedmasedmdesátiletého Thieleho po páteční nabídce vzrostl o 5,7 miliardy USD (126,9 miliardy Kč) na 15 miliard USD. V žebříčku německých miliardářů sestavovaném agenturou Bloomberg mu tak nyní patří čtvrté místo. Předtím byl v žebříčku na desátém místě.

Společnost Knorr-Bremse byla založena v roce 1905. Thiele začal ve firmě pracovat v roce 1969 jako právní specialista v oddělení patentů. Následně pracoval na řadě dalších pozici a v roce 1985, kdy se firma dostala do problémů, v ní koupil většinu. Thiele se zasloužil o to, že se firma stala jedním z největších světových výrobců brzdových systémů pro kolejová a užitková vozidla působící ve více než 30 zemích. Firma také dodává výrobcům železničních a nákladních vozů dveřní systémy, klimatizace, asistenční technologie pro řidiče a řídicí systémy.

Thiele nabídl v rámci primární nabídky akcií ve firmě 30procentní podíl. Cena za akcii byla stanovena na 80 eur, což ocenilo celou firmu na 12,9 miliardy eur (332,7 miliardy Kč).

Knorr-Bremse má po celém světě zhruba 30.000 zaměstnanců. Na trhu s železničními brzdovými systémy má podíl 50 procent a na trhu s brzdami pro nákladní vozy 42 procent. Obrat firmy loni činil 6,5 miliardy eur.

V České republice firma působí od roku 1993. Výrobu zahájila v Hejnicích, koncem roku 2009 se přestěhovala do nového závodu v průmyslové zóně v Liberci.