Dnes se spustilo vytápění v krajském městě, o den dříve se rozehřály rozvody tepla v Jirkově, Kadani, Chomutově, Bílině a Teplicích. V neděli odpoledne již pocítili více tepla ve svých domácnostech jako první obyvatelé Klášterce nad Ohří.

ČEZ Teplárenská podle mluvčího vyčleňuje ročně na kontrolu, údržbu či opravy parovodů, horkovodů, výměníků a dalšího zařízení desítky milionů korun. "Rozsah prací ani letos nevybočoval z každoročního standardu a požadované kvality. Výměny některých zařízení jsou přitom součástí dlouhodobého programu obnovování a udržování vysoké spolehlivosti systému dodávajícího tepelnou energii," uvedl technický ředitel ČEZ Teplárenské Pavel Šušák.

Pravidelná dodávka tepelné energie se zahajuje podle vyhlášky tehdy, pokud průměrná denní teplota venkovního vzduchu v příslušném místě poklesne pod třináct stupňů Celsia ve dvou dnech po sobě jdoucích a podle vývoje počasí nelze očekávat zvýšení teploty v následujícím dni. Dodávky tepla mohou být zahájeny i na žádost odběratelů.