Nehoda se stala před 18:00 na křižovatce ve Zlínské ulici. Muž vstoupil na přechod přesto, že na semaforu v tu chvíli svítil červený signál. Následně jej srazil sedmatřicetiletý řidič v přijíždějícím vozidle značky Opel Vectra. Zraněného chodce odvezla sanitka do nemocnice. "Dechové zkoušky byly u obou aktérů dopravní nehody negativní," uvedla mluvčí.

Policie pátrá také po neznámé řidičce, která ve čtvrtek na parkovišti u prodejny Kaufland ve zlínské místní části Vršava přejela nohu třiatřicetiletému muži přesunujícímu nákupní vozíky. Způsobila mu lehké zranění, se kterým musel vyhledat lékařské ošetření. Podle mluvčí má vůz po nehodě pravděpodobně poškozené zpětné zrcátko. "Řidička z místa odjela, aniž by událost oznámila policii. Mělo by se jednat o vozidlo bílé barvy v provedení kombi, které řídila starší žena se světlými vlasy," uvedla Kozumplíková.

Policisté hledají svědky, kteří by mohli přispět k objasnění obou nehod a míry zavinění jejich jednotlivých účastníků. Svědci, kteří nehodu viděli, se mohou hlásit na telefonu 974 666 259 nebo přímo na tísňovou linku 158.