Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Podivný sňatek v Ghaně: Kněz (63) se oženil s dívkou (12)!

Autor: pma - 
9. dubna 2024
22:30

V africké zemi Ghana 30. března došlo ke sňatku 63letého kněze jménem Gborbu Wulomo s teprve 12letou Naa Yoomo. Ke svazku prý došlo z důvodu dlouhodobé tradice, která nařizuje, aby se kněz oženil s pannou a v současné době ve městě Nungua údajně nejsou žádné starší panny. Událost vyvolala na sociálních sítích velké pozdvižení. Ghanské policejní služby informovaly, že bylo identifikováno místo, kde se Naa nachází a spolu se svou matkou je pod policejní ochranou. 

12letou dívku si kněz Gborbu Wulomo (63), známý též jako Nuumo Borketey Laweh XXXIII, vyhlédl už prý v roce 2018. Po šesti letech se s ní 30. března ve městě Nungua oženil. Jak uvádí deník Daily Star, ve městě Nungua nejsou kromě Naa Yoomo údajně v současné chvíli žádné dívky, které by byly panny a byly starší více než 9 let. 

Zástupci chrámu v Nungua vysvětlují, že Naa Yoomo je reinkarnovaná žena, která žila před více než 300 lety a vrátila se, aby zajistila dodržování posvátných rituálů jednoho z ghanských božstev. 

„Rádi bychom zdůraznili, že se nejedná o žádný tělesný vztah nebo manželství, jak to mnozí vnímají. Naa Yoomo navštěvuje jednu z nejlepších soukromých škol ve městě Nungua. Má řidiče, který ji vozí do školy a přivádí domů. Nemá žádné přátele, protože chápe, že má před sebou jisté úkoly a nemůže mít normální výchovu. Je to součást královského života,“ obhajoval  případ ředitel administrativy úřadu Gborbu Wuloma, Daniel Nii Gyasi Ankrah. Dodal také, že dívka je společně i se svou matkou pod policejní ochranou.

Podle zástupců svatyně v ghanském městě Nungua došlo k uzavření svazku proto, aby byla Naa Yoomo „držena od ostatních mužů“. Až dívka dospěje, bude ji údajně čekat očistný rituál. „Předpokládá se, že tento rituál ji zmocňuje k plnění jejích předpokládaných povinností manželky Gborbu Wulomo, což zahrnuje plození dětí,“ přibližuje deník The Mirror

Nezvyklý sňatek vyvolal po celé zemi pozdvižení a mnoho lidí nejen z Ghany apeluje na úřady, aby byl Gborbu Wulomo zatčen. „12letá dívka se ani zdaleka nemůže stát ženou. Je to ještě dítě. A kvůli tomu, že byla ke svazku přinucena, jí bylo dětství ukradeno,“ nechali se slyšet zástupci nátlakové sociální a politické skupiny OccupyGhana.

Ghanská Ústředí Národní komise pro občanskou výchovu (NCCE) má ke svazku duchovního s teprve 12letou Naa také odmítavý postoj. Podle zástupců komise jsou takové svazky nezákonné, protiústavní a nemají v ghanské demokracii místo.

 

Uživatel_5650027 ( 11. dubna 2024 17:29 )

Tady to za socíku bývalo také! Zplnomocnění zletilosti "mladých" 16 let ona on tak sotva zletilý atd. Většinou se brát "museli", neboť ona byla "v tom". Ale přivést domů o 50 let staršího chlapa, tak by" ženich" nestíhal utíkat, protože taťkovi "tchánovi" bylo tak 35 let a slečně dceři by zmaloval zadek!

Michelin ( 10. dubna 2024 17:01 )

Černý pedofil v bílém ... 😡👎🤮

Uživatel_5777995 ( 10. dubna 2024 15:58 )

V Brazílii muž a žena mohou být oddáni ve věku 16 let, pokud se sňatkem souhlasí rodiče nebo jejich zákonný zástupci.👍

Uživatel_5777995 ( 10. dubna 2024 15:56 )

Ne.ři legalizujou to 👍, u nás dělají dobytkové to samé a když se na to náhodou přijde, dostanou podmínku 🤮🤮🤮

Uživatel_5650027 ( 10. dubna 2024 14:52 )

Jinde je článek, jak si šestnáctiletá vzala o 50 let staršího politika, sňatek je legální...jen o panenství nic nepíší 🤔

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání