Herečka Sarah Haváčová, kterou diváci mohou znát ze seriálů Ordinace v růžové zahradě 2, Zlatá labuť, nebo Metoda Markovič o svém soukromí mluví minimálně. Před lety přiznala vztah s mužem, který je mimo hereckou branži, ale zda s ním ještě stále je, je otázkou. 

Každopádně Blesk získal informaci, že Sarah má mít nebezpečně blízko k Markovi Orko Váchovi, který slouží jako farář na farnostech. Navíc je pedagogem, biologem a spisovatelem. Netají se tím, že je přesvědčený, že celibát farářů v terénu by měl být dobrovolný.

Video
Video se připravuje ...

Sarah Haváčová ze Zlaté labutě: Odhodila boty a řádila! Kateřina Štichová, Daniel Kristl

Celibát jsem odžíval v zásadě na remízu. Byly to těžké boje, které třeba někdy napíšu do nějaké knížky. Ty věci nebyly zadarmo a byly velmi, velmi bolestivé. To je na hraně sebevraždy,“ svěřil se před pěti lety Vácha moderátorce Jitce Novotné v rozhovoru pro Český rozhlas. 

»Sarah miluji!«

Ale zřejmě nastal čas, aby se (ve své knize Když za nás Bůh netahá kaštany z ohně) víc otevřel. „Já to při zpovědi vždycky konstatuji. Bůh samozřejmě ví, co je a co není hřích. Ale jistá věc je, že jak se za každým Alexandrovým vítězstvím skrývá Aristoteles, tak za každým úspěšným mužem se skrývá žena, což platí u kněží taky. A samozřejmě i naopak. Za každou úspěšnou ženou se skrývá silný muž. Sarah přijde, Sarah miluji, Sarah bude žít s někým jiným a budou mít spolu děti a rodinu. Tuhle větu chci říct a dál se v sobě nepitvat.“ 

Žena, které se vyznává, je Sarah Haváčová, která se s knězem opravdu vídá. Nejednou spolu přednášeli v kostele... Ať už jsou ale city obou jakékoli, pravidla církve hovoří jasně. 

Fotogalerie
42 fotografií