Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Teroristy z koncertní haly u Moskvy poznali podle triček: Jednomu z podezřelých při výslechu uřízli ucho!

Autor: rc, ČTK - 
24. března 2024
05:00

Hrůza na Východě. Při teroristickém útoku v koncertním sále na okraji Moskvy zemřelo přes 150 lidí a mnoho dalších osob utrpělo zranění. V souvislosti s útokem ruské úřady zadržely jedenáct lidí, včetně čtyř přímých podezřelých. K otřesnému činu se přihlásila teroristická organizace Islámský stát (IS). Ta krátce před útokem zveřejnila fotografii útočníků. Ruské jednotky právě podle triček na snímku měly pachatele poznat. Po sociálních sítích zároveň začalo kolovat otřesné video, na němž ruské jednotky jednomu z podezřelých uřízly malým nožíkem ucho a následně se snažily ho přimět, aby jej spolkl! 

V pátek 22. března se v koncertní hale Crocus City Hall ve městě Krasnogorsk v Moskevské oblasti konal koncert rockové skupiny Piknik. Do koncertního sálu vtrhli ozbrojenci, kteří spustili palbu. Při útoku zemřelo více než 150 lidí, včetně dětí a desítky dalších utrpěly zranění. Útočníci zároveň používali zápalné lahve a v hale následně vypukl masivní požár.

V souvislosti s teroristickým útokem, ke kterému se přihlásila teroristická organizace Islámský stát (IS), bylo podle ruských úřadů zadrženo 11 lidí, včetně čtyř přímých podezřelých. K útoku na koncertní sál se přihlásila teroristická organizace Islámský stát (IS). „Útok se odehrál v kontextu zuřící války mezi Islámským státem a zeměmi bojujícími proti islámu," uvedl podle Reuters Islámský stát prostřednictvím své propagandistické agentury Amak.

Zároveň teroristická organizace zveřejnila fotografii čtyř údajných útočníků. Snímek zveřejnila jen pár minut předtím, než v koncertní síni vypukl teror. Právě tato fotografie údajně měla pomoci ruským jednotkám dopadnout podezřelé. Pomoci jim mělo oblečení, které podezřelí mají na fotografii.

Útočníky se podařilo ruským úřadům dopadnout v Brjanské oblasti. Podle informací britského deníku Metro na dopadení teroristů spolupracovaly se speciálními jednotkami FSB a ruskými jednotkami z Leningradské oblasti i jednotky čečenského vůdce Ramzana Kadyrova. Jak zdůrazňuje britský deník, právě jeho síly jsou známy svou brutalitou.

Po sociálních sítích začalo kolovat video, na němž je vidět jeden z údajných útočníků. Podezřelý uvádí, že se jmenuje Redzhep Alizode a pochází z Tádžikistánu. Na brutálním videu je vidět, jak nejmenované jednotky podezřelému, který je přišpendlený k zemi, uřezávají malým nožem ucho! Následně ho nutí, aby jej spolkl.

Video  Střelba v ruském městě Krasnogorsk  - Síť X
Video se připravuje ...

Jan Novák ( 25. března 2024 18:05 )

Putina?

Jan Novák ( 25. března 2024 18:04 )

Kdyby Rusko neposlalo všechny vojáky na Ukrajinu nemuselo k tomu dojít. Kdyby poslechli varování USA nemuselo k tomu dojít.

VesMirek ( 25. března 2024 13:08 )

U jiného vyslýchaného psali i oko...

VesMirek ( 25. března 2024 13:07 )

Njn. In tak se chová teroristický stát RF k jinému teroristickému státu. Hnus.

VesMirek ( 25. března 2024 13:05 )

Co tu melete? Našly se u nich Tádžikistánské pasy a pokud vím, na Ukrajině není hlavní náboženství Islám.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání