Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Hasičský sport v slzách: Tereza (†18) podlehla zákeřné nemoci!

Autor: pma - 
16. března 2024
09:00

Tereza S. (†18) se odmala věnovala své velké vášni, kterou byl hasičský sport. V tom reprezentovala nejen svůj rodný Púchov, ale i celé Slovensko. Před pěti lety se stala dokonce vicemistryní světa. Žádnou další medaili si bohužel nadějná sportovkyně už do své sbírky nepřidá. 10. března prohrála boj se zákeřnou nemocí.

„S hlubokým zármutkem oznamujeme všem hasičům, přátelům, že nás dnes opustila naše milovaná Terezka,“ napsali v neděli večer na sociální síti členové DHZ Nosice. Zesnulá dívka, která nedávno oslavila 18. narozeniny, podle dobrovolných hasičů podlehla zákeřné nemoci, se kterou se již několik měsíců prala.

Závody na počest Tereziny památky

Hasičský sport milovala od dětství. Za svou kariéru dosáhla nemalých úspěchů. Před sedmi lety v běhu na 60 metrů překonala slovenský rekord, o dva roky později se pak společně s dorosteneckým týmem stala vicemistryní světa v ruském Saratově. Několikrát se stala i mistryní Slovenska.

Když se u ní projevily plně příznaky nemoci a Tereza už nezvládala sama trénovat, rozhodla se, že své zkušenosti předá jako trenérka mladším dětem. Podle členů DHZ Nosice byla Tereza neuvěřitelně silnou a cílevědomou dívkou. Její oddíl v Nosicích se rozhodl, že na její památku uspořádá 12. května závody, které Tereza vždy chtěla zorganizovat.

Primátorka poslala vzkaz do nebe

Zpráva o Terezčině smrti zasáhla i širokou veřejnost, například i primátorku Púchova Katarínu Henekovou. „Je mi to tak moc líto. Upřímnou soustrast. Terezko, odpočívej v pokoji,“ vzkázala do nebe mladé bojovnici.

„Terezka milovala život, pohyb, hasičský sport, turistiku a tanec. Svou nemoc si nepřipouštěla, plánovala svou budoucnost tak, jako její spolužáci, vrstevníci. Chtěla studovat na vysoké škole. Terezka byla milá, slušná, kultivovaná, bystrá, houževnatá studentka. Velká bojovnice! Čest její památce,” napsal na stránkách gymnázia v Púchově jeho ředitel Miroslav Kubičár.

Uživatel_5798306 ( 17. března 2024 10:19 )

Škoda tak mladého života.Upřímnou soustrast

Uživatel_5670035 ( 16. března 2024 17:16 )

Teda to je komentář. Nevím, jestli myslíte starší nebo mladší, třeba jí doktoři řekli že má pár měsíců života a snažila žít a ne se šminkovat.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání