Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Díky, pane policisto, vzlykal zachráněný chlapeček: Zdrogovaný řidič s ním zběsile ujížděl v autě

Autor: rv - 
6. března 2024
11:56

Ve zběsilou honičku se změnila běžná policejní kontrola v Hradci Králové. Zdrogovaný řidič (27) místo zastavení sešlápl plyn a řítil se městem, lesem, až mu vystavil stopku zátaras z kolony aut. Vezl s sebou přitom malého chlapečka (6). Ten pak s pláčem děkoval policistům.

Černé audi, které chtěla v pondělí odpoledne policejní hlídka zastavit na hradeckém sídlišti, vystřelilo jako raketa. Řidič s plynovým pedálem na podlaze kličkoval městem, pak vjel do lesa a poté na výpadovku směrem na Býšť.

Video  Zdrogovaný řidič s dítětem v autě ujížděl před policejní hlídkou. Plačící chlapeček policistům děkoval za záchranu.  - PČR
Video se připravuje ...

Tam spadla klec. „Z důvodu policejního zátarasu a vzniklé kolony aut byl donucen zastavit. Pomocí donucovacích prostředků policisté řidiče zadrželi,“ popsala policejní mluvčí Iva Kormošová. Ve voze čekalo strážce zákona pořádné překvapení.

Díky mezi vzlyky

Na zadním sedadle se krčil vyděšený, plačící chlapeček. „Dítě sedělo v autosedačce nepřipoutané,“ řekla Kormošová. Policisty vítal hošík jako své zachránce.

„Díky, pane policisto,“ vysoukal ze sebe mezi vzlyky, když jej jeden ze strážců zákona bral do náručí a odnášel do bezpečí. Poté pro jistotu chlapečka, naštěstí bez viditelných zranění, převezli záchranáři na vyšetření do nemocnice.

Zdrogovaný, bez papírů

Ukázalo se, že řidič sice alkohol před jízdou nepil, ale posilnil se pervitinem. Autem se s dítětem řítil místy i stopadesátikilometrovou rychlostí. Řidičák nikdy neměl, zdrogovaný se ale sednout za volant nerozpakoval.

„Naposledy minulý týden, kdy vezl na zadních sedadlech bez autosedaček dokonce děti dvě (4 a 6),“ doplnila Kormošová. Bylo velké štěstí, že se vše obešlo bez zranění. Výtečníkovi hrozí až osm let v base.

Petra Fořt Pčolarová ( 7. března 2024 19:25 )

A že mu to pořád prochází.. Ty ty ty sasu nestačí 🤬 Chudák chlapeček, co musel zažít

MADONNA ( 6. března 2024 18:50 )

Chudáci dětičky..

Vendy O ( 6. března 2024 17:55 )

A ty děti všechny byly čí, že pořád nějaké vozil a že mu je vůbec někdo svěřil? Zfetované matky dětí? Doufám, že se na to podívá OSPOD.

Uživatel_5733762 ( 6. března 2024 14:58 )

Dítě úplně vystre­sova­né..­..Ch­udaček­😢Tomu ,,otci" bych napařil deset let a to je ještě málo.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání